Ploieştiul, „dependent“ de afacerea lui Silviu Prigoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Licitaţia pentru salubritatea oraşului este blocată de contestaţii
Licitaţia pentru salubritatea oraşului este blocată de contestaţii

Consilierii locali vor să prelungească contractul de salubritate cu controversatul operator. Edilii spun că era necesară o prelungire pe o perioadă de patru luni şi jumătatea, deoarece oraşul nu poate rămâne cu străzile nedeszăpezite şi cu mormane de gunoi.  

Pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de Consiliu Local, programată la finele acestei luni, consilierii vor discuta posibilitatea prelungirii contractului firmei de salubritate Rosal pe o perioadă de patru luni şi jumătate.

„La data de 31 decembrie 2010, contractul cu Primăria Ploieşti încetează, deocamdată, însă, nu am primit nicio notificare prin care să îl prelungim", spune Gelu Constantinescu, directorul filialei Ploieşti a companiei Rosal Grup.

Încasări de zece milioane

Contractul care a început în luna aprilie a acestui an a adus la bugetul companiei bucureştene sume de peste zece milioane de lei. Societatea ar putea avea încasări de peste un milion şi jumătate de lei dacă va asigura curăţenia în Ploieşti şi în perioada următoare.

Iniţiativa prelungirii contractului aparţine conducerii Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP Ploieşti) şi este o necesitate, potrivit municipalităţii, mai ales că operatorul de salubritate se ocupă şi de deszăpezirea oraşului. „Numai azi-noapte, între orele 19.00 şi 7.00, s-a intervenit în Ploieşti cu cinci autostropitori şi zece sărăriţe, la care au fost montate, ulterior, şi lame, fiind împrăştiată, în total, o cantitate de 220 de tone de material antiderapant", explică Bianca Patrichi, reprezentant RASP Ploieşti.

La aceste activităţi ale Rosal se adaugă şi cele de colectare a gunoiului menajer. Măsura preungirii contractului a fost gândită în condiţiile în care licitaţia pentru desemnarea unei firme care să asigure salubritatea în Ploieşti este suspendată de contestaţiile formulate în instanţă de către firma Romprest.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite