Cum a fost delapidată societatea Petrom Service

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Mihai (foto www.patraru.ro)
Sorin Mihai (foto www.patraru.ro)

Procurorii DIICOT scot la iveală faptul că Sorin Mihai, fostul director Petrom Service, şi alte persoane  au încasat prin firmele la care erau acţionari bani pentru operaţiuni fictive precum "pregătirea computerelor şi imprimantelor pentru iarnă".

Potrivit Mediafax, în referatul conţinând propunerea de arestare preventivă în cazul celor implicaţi, obţinut de sursa citată, procurorii DIICOT detaliază modul în care cei din presupusul grup infracţional organizat au reuşit să delapideze societatea Petrom Service şi să-şi securizeze câştigul prin evitarea plăţii de taxe către stat. Actul evidenţiază faptul că  sumele încasate de la societatea Petrom Service au ajuns, într-o primă fază, la una dintre firme, SC Card Vision Media.

Contractul, încheiat la 1 iulie 2006, presupunea ca cea de-a doua să furnizeze pentru client servicii de întreţinere, asistenţă de specialitate şi mentenanţă pentru echipamentele IT.Prin acte adiţionale, suma şi obiectul contractului au fost modificate succesiv, crescând numărul de echipamente de întreţinerea cărora ar fi trebuit să aibă grijă reprezentanţii firmei Card Vision Media. 

Mediafax mai arată că, în 2 octombrie 2007, suma din contract a fost crescută din nou, Petrom Service fiind de acord să plătească în plus pentru service-ul IT aferent lunilor octombrie şi noiembrie ale anului 2007. În referatul menit să susţină cererea de arestare preventivă a inculpaţilor din acest dosar, admisă de judecătorii Tribunalului Bucureşti procurorii susţin că "Pentru lunile octombrie şi noiembrie 2007 se suplimentau activităţile de service cu o revizie generală şi pregătire de iarnă a instalaţiilor şi echipamentelor ce fac obiectul contractului".

Unul dintre cei audiaţi, fost responsabil IT la Petrom Service, a declarat că niciodată echipamentele de calcul din sediul central al firmei nu au fost "pregătite pentru iarnă". Mediafax sustine ca Petrom Service a încercat, folosind aproape 20 de firme, prin contracte încheiate între acestea, să ascundă adevărata provenienţă a banilor şi, în acelaşi timp, să evite plata datoriilor către stat. În cele 120 de pagini ale referatului, procurorii explică detaliat traseul sumelor despre care susţin că au fost delapidate de la Petrom Service.

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri noapte, emiterea de mandate de arestare pe numele a şase dintre cele şapte persoane reţinute de procurorii DIICOT, în dosarul privind fosta Petrom Service.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite