Bugetarii prahoveni au protestat cu spatele la Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugetarii au protestat timp de două ore în faţa Palatului Administrativ
Bugetarii au protestat timp de două ore în faţa Palatului Administrativ

Sute de bugetari au protestat astăzi în faţa Prefecturii Prahova, după ce li s-a respins cererea de pichetare a partidelor politice aflate la guvernare.

Jandarmii au pregătit degeaba gardurile de protecţie în faţa Palatului Administrativ, deoarece liderii de sindicat au ales un mod inedit de a protesta. Salariaţii din învăţământ, sănătate, administraţie s-au întors cu spatele la Prefectura Prahova, poziţionându-se pe aleea din mijlocul parcului din zona centrală. Pe câteva coli de hârtie au fost scrise numele parlamentarilor prahoveni aflaţi la putere, iar salariaţii din instituţiile publice au fluierat şi protestat imaginându-şi că aceştia se află chiar în faţa lor.



Oamenii sunt nemulţumiţi de diminuarea salariilor cu 25% şi de neplata orelor suplimentare. Înarmaţi cu fluiere, vuvuzele şi steaguri, bugetarii au scandat lozinci împotriva parlamentarilor prahoveni şi au cerut demisia mai multor reprezentaţi ai administraţiei centrale.


Proteste Prefectura Prahova
image

Daniela Mireţ, 40 de ani, asistent medical

„Avem frigiderele nudiste. Nu ne mai ajung banii de mâncare. Lucrăm în condiţii foarte grele şi răspundem de viaţa oamenilor".


image

Şerban Iacint, 33 de ani, profesor

„Am venit să protestăm faţă de măsura ordinară a guvernului Boc-Băsescu, care atentează la siguranţa naţională. Este un regim totalitar".


image

Gheorghe Mierlă, 57 de ani, mecanic

„Trebuie să aducem aminte la fiecare miting guvernanţilor nivelul foarte scăzut de trai şi de deficienţa cadrelor de conducere din structurile locale şi centrale".


image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite