Ploieşti – Portret: Mihaela Mica vă învaţă secretul machiajului perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi volumul de muncă este, câteodată, destul de mare, Mihaela spune că nu ar putea să facă nimic altceva şi nu ar renunţa pentru nimic la meseria de cosmeticiană.

De când avea patru ani, îi plăcea să se joace cu păpuşile şi să le machieze cu tempera şi sclipici. „Când am crescut mai mare, am început să îmi îngrijesc prietenele. La machiaj, ţineam foarte mult cont de fizionomie şi foloseam nuanţele, în funcţie de culoarea ochilor. Aici, m-au ajutat şi cunoştinţele dobândite în timpul orelor de desen despre cromatica culorilor", spune Mihaela. Cele două persoane folosite drept cobai de către tânără au fost sora acesteia, Nicoleta, şi cea mai bună prietenă a ei, Adriana.

Îi place machiajul natural

Mihaela a urmat cursuri de cosmetică la Palatul Culturii, după care s-a angajat la un salon de înfrumuseţare din Ploieşti: „Am fost atrasă, dintotdeauna, de lucrul cu publicul. Cel mai mult îmi place să machiez pe altcineva şi să văd cum persoana respectivă pleacă mulţumită. Îmi place foarte mult machiajul natural care se cere din ce în ce mai mult şi care este şi greu de realizat, pentru că trebuie să ascunzi imperfecţiunile şi să scoţi în evidenţă trăsăturile frumoase".

Mihaela este expertă şi în machiajele semi-permanente pentru buze, ochi şi sprâncene. „Acest machiaj nu este acelaşi lucru cu un tatuaj. În ceea ce priveşte sprâncenele, nu  se modifică culoarea şi se păstrează cât mai mult din firele naturale. Machiajul pentru ochi constă în aplicarea unui contur la baza genelor, iar cel pentru buze este pentru conturarea buzelor şi colorarea acestora într-o nuanţă cât mai apropiată de cea naturală", nea explica tânăra.

Ea spune că din ce în ce  mai multe femei au început să apeleze la acest tip de machiaj, principalul avantaj fiind că se culcă şi se trezesc deja machiate. Mihaela consideră că pentru o femeie este foarte important să acorde o atenţie specială pensatului. „Femeile nu ar trebui să se penseze singure acasă, ci ar trebui să apeleze întotdeauna la un specialist. Forma sprâncenei contează în proporţie de 60% în fizionomia feţei unei persoane şi atunci este important să avem nişte sprâncene corect pensate".

Deşi în cei opt ani de profesie Mihaela a lucrat la mai multe saloane, multe dintre cliente i-au rămas fidele încă de la început. „Am doamne care vin în fiecare zi la machiaj pentru că vor să arate bine tot timpul. Alte persoane apelează la machiaj doar la ocazii speciale, cum ar fi nunţi, botezuri. Am machiat chiar şi o doamnă de 67 de ani care a dorit un machiaj semi-permanent. Deci, frumuseţea nu ţine cont de vârstă", s-a destăinuit Mihaela.

Cât durează un machiaj semi-permanent?

Un astfel de machiaj durează aproximativ doi - trei ani, iar avantajul este că nu rămâne absolut nicio urmă.

Ai avut şi cliente nemulţumite?

Majoritatea doamnelor şi domnişoarelor sunt mulţumite atunci când pleacă de la mine, iar acest lucru se răsfrânge şi în numărul clientelor pe care mi-l aduc, la rândul lor.

Care sunt cele mai aglomerate zile?

Sâmbăta este una dintre cele mai aglomerate zile. Machiez, în medie, şi câte 30 de persoane, pe zi.

Ce-i place

„Îmi place să petrec mult timp la calculator, caut informaţii despre tendinţele în machiaje şi tot ce are legătură cu meseria pe care o practic. Îmi place să ascult muzică. Timpul liber îmi place să mi-l petrec cu soţul meu".

Ce nu-i place

„Nu-mi plac femeile care nu pun accent pe frumuseţea lor, ci pe orice altceva cum ar fi îmbrăcăminte, case, maşini etc. În general, nu am lucruri care nu-mi plac, mă adaptez la orice situaţie".

Profil

Născută: 16 octombrie 1984, Ciorani, Prahova

Studii: Liceul de Industrie Uşoară

Profesie: cosmeticiană

Familie: căsătorită

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite