Ploieşti/Portret: Cristian Neagu a debutat în literatura poliţistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul adoră să călătorească fără un plan prestabilit iar în plimbările lui prin ţară se documentează pentru a scrie literatură poliţistă.

Cristian a cochetat cu literatura încă de mic. În clasa a doua una dintre poeziile lui a fost publicată în Revista „Cutezătorii", lucru ce l-a încântat foarte mult şi i-a dat imboldul să continue să scrie poezii.

În liceu, Cristian s-a apucat să scrie proză scurtă, fiind premiat cu menţiune la un concurs naţional.

De-a lungul timpului, tânărul a călătorit foarte mult prin ţară, el a stat patru luni la Alba Iulia şi alte cinci luni la Craiova.

„În general plecam după fete şi mi se pare foarte palpitant, pentru că nu ştii ce se întâmplă. Îmi place de asemenea să merg cu ocazia pentru că întâlneşti diferite persoane cu care stai de vorbă şi care îţi povestesc viaţa lor", spune Cristian.

Idea unui roman

În urmă cu doi ani, pe când se afla la Craiova, băiatul a avut inspiraţia de a se apuca să scrie un roman.

El spune că foarte multe imagini suprise în cartea sa sunt sunt lucruri pe care le-am văzut şi le-a trăit în viaţa de zi cu zi.

De altfel şi acţiunea aventurii descrisă de el în acest roman are loc în Craiova.

Cu toate că proiectul unei cărţi de dimeniuni mari o avea de mult timp, după ce a conturat primele 30 de pagini, tânărul a abandonat cartea, pentru că s-a întors în Ploieşti şi au apărut alte priorităţi.

Finalizată în două săptămâni

„Anul trecut în ianuarie m-am apucat iar să scriu şi timp de două săptămâni am avut o perioadă frenetică în care stăteam zile în şir numai să scriu. Dormeam foarte puţin, mâncam haotic şi aveam un program agitat. După două săptămâni m-am întors în Alba Iulia, unde am fost diagnosticat cu ulcer perforat", spune Cristian.

Pentru documentare, băiatul a folosit cazuri reale prezentate în emisiuni televizate, dar şi internetul, unde a căutat termeni specifici folosiţi de poliţişti sau de medici.

Forma finală

Totuşi, după cele două săptămâni de sacrificiu, cartea avea să prină forma finală.

„Am trimis manuscrisul pe internet la foarte multe edituri, însă nu mi-au convenit condiţiile lor. Am decis să caut sponsori pentru a-mi publica romanul şi îmi doresc să o pot scoate până în data de 29 aprilie 2011, pentru a-i aduce un omagiu tatălui meu, care a decedat şi care mi-a îndrumat paşii spre literatură", adaugă tânărul.

Cristian este cel care a asigurat şi corectura dar şi grafica sau paginaţia volumlui lui, iar în prezent deja se ocupă de continuarea acestei poveşti poliţiste.

 El face documentare şi pregăteşte partea a doua a romanului său.

De unde vine pasiune pentru literatură?

Tatălui meu îi datorez această pasiune. El mă lăsa să aleg ce vreau dar mă momea răsfoind cărţi în faţa mea. Mergând cu el peste tot am fost pus în faţa multor situaţii şi am avut de învăţat mereu. Cred că s-ar fi bucurat dacă ar fi văzut acest volum publicat.

În cât timp ai finalizat cartea?

În trei săptămâni puse cap la cap, uneori însă lucram şi câte 18 ore pe zi. Ideile îmi veneau valuri şi mă grăbeam să le scriu, măcar ideile principale să apuc să le notez. După ce am terminat scriitura au urmat câteva zile pentru corectură.

Ce-i place:

Adoră baschetul, a practicat acest sport în timpul liceului şi îi place foarte mult să plece hai-hui. Dintre oraşele pe care le-a văzut până acum cel mai mult îi place Alba-Iulia, pentru că i se pare un oraş colorat, unde vechiul apare ca nou, iar oamenii sunt diferiţi.

Ce nu-i place:

Nu suportă să fie bătut la cap şi nici să fie trezit din somn, pentru că se trezeşte greu dimineaţa preferă să o facă într-un mod natural. Nu îi plac nici ipocrizia oamenilor, preferând cinismul şi să i se spună în faţă ce se vrea exact de la el.

PROFIL
NĂSCUT:

25 august 1986, Ploieşti

STUDII:
Colegiul Tehnic „Elie Radu" Ploieşti

FAMILIE:

Are doi fraţi mai mari

 Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite