Ploieşti: 97 de vitezomani depistaţi duminică pe DN1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doar trei ore, peste 250 de conducători auto au fost depistaţi săvârşind abateri la regimul rutier, în urma unei acţiuni desfăşurată de poliţişti pe D.N. 1.  97 dintre aceştia au depăşit limita legală de viteză pentru acest sector de drum.

Acţiunea s-a desfăşurat ieri, în intervalul orar 11.00 - 14.00, pe Drumul Naţional 1, în zona km. 80+500, din judeţul Prahova.

Au participat 55 de poliţişti rutieri şi 6 specialişti din cadrul Regiei Autonome - Registrul Auto Român şi Autorităţii Rutiere Române. În urma acţiunii au fost depistaţi 256 de conducători auto care au săvârşit abateri la regimul rutier. 97 dintre aceştia au fost depistaţi depăşind limita legală de viteză pentru acest sector de drum, 41 au condus autovehicule având defecţiuni tehnice, 9 au fost sancţionaţi pentru neefectuarea în termen a inspecţiei tehnice periodice obligatorie şi 109 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Pentru defecţiuni tehnice grave ale mecanismului de direcţie sau ale sistemului de frânare au fost reţinute 2 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar pentru alte genuri de defecţiuni, cu gravitate mai redusă, au fost retrase 38 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri au dispus în şase cazuri, imobilizarea autovehiculelor respective, întrucât pericolul creat de defecţiunile tehnice constatate era major, evitându-se în acest fel producerea unor evenimente rutiere.

Totodată, s-a întocmit un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite