Ploieşti: Zeci de şcoli vor fi desfiinţate în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de elevi vor fi mutaţi în alte şcoli
Sute de elevi vor fi mutaţi în alte şcoli

Două unităţi de învăţământ din Ploieşti, şcolile Unirea şi Matei Basarab, precum şi alte 29 din judeţ (Podu Vadului, Podu Lung, Tufeni sunt doar câteva exemple) vor fi desfiinţate începând cu 1 septembrie 2010.

Aşa prevede reţeaua de şcolarizare din Prahova pentru anul următor, în ai cărei logaritmi de calcul au atârnat foarte mult dispoziţiile Guvernului privind diminuarea posturilor din sistemul de învăţământ.

Transferul elevilor din aceste şcoli în altele, cele mai apropiate ca distanţă, va duce, în mod inerent la dispariţia unor catedre sau a unor joburi auxiliare.

Pentru a fi atinsă cifra de 566 de posturi care trebuie desfiinţate în Prahova, cerută de Ministerul Educaţiei, vor fi luate însă şi alte măsuri.

Suplinitorii, angajaţi pe un singur an, vor fi primii vizaţi la demiteri, iar profesorii titulari ar putea fi nevoiţi să predea şi în alte şcoli ori să-şi restrângă numărul de ore.

În plus, la titularizarea din acest an, vor fi scoase la concurs cel mult 1.000 de posturi, jumătate faţă de anul trecut.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite