Ploieşti: Postul îi bagă în spital pe prahoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe persoane, cu diferite afecţiunie medicale, s-au prezentat la secţiile de Primiri Urgenţe din cauza restricţiilor alimentare, pe care şi le-au impus în perioada de post.

 „Sunt multe cazuri dar nu toate necesită internări, astfel că, cei mai mulţi sunt trimişi acasă. Există însă şi situaţii când bolnavii trebuie să urmeze un tratament în spital, mai ales dacă este cazul unor decompensări ale unor afecţiuni deja existente", explică medicul Ştefan Pavelescu, şef secţie interne din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Ploieşti.

Cel mai recent caz care a necesitat internare a fost al unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, care era diagnosticat de trei ani cu ciroză. Pacientul a dorit să ţină postul Paştelui, însă, din cauza alimentaţiei reduse în substanţele nutritive, a ajuns la secţia de interne, unde a stat mai multe zile.

Postul nu e pentru toţi

Medicii spun că postul nu este pentru oricine. „Cei care au afecţiuni digestive sau cardiace nu trebuie să ţină post. Dacă totuşi îşi doresc acest lucru, pot ţine miercurea şi vinerea, dar alegând un regim echilibrat caloric şi vitaminic, mesele trebuie să fie normale şi cu moderaţie", este de părere medicul Pavelescu.

De la începutul acestei perioada de post, la Spitalul Judeţean s-au prezentat cel puţin trei cazuri grave de persoane care au ignorat sfaturile medicilor şi au încercat să-şi impună un regim alimentar.

Nici femeile însărcinate sau cei care sunt solicitaţi fizic nu trebuie să se spună restricţiilor la mâncare. „Am ales să ţin doar în zilele de miercuri şi vineri, pentru că am nişte probleme de sănătate şi preotul mi-a dat dezlegare să nu ţin tot postul, doar cât pot", explică ploieşteanca Georgeta Stancu.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite