Ploieşti: Zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi să se întoarcă acasă de pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii care se întorc de la munte pot folosi ruta Braşov-Săcele-Cheia-Vălenii de Munte
Şoferii care se întorc de la munte pot folosi ruta Braşov-Săcele-Cheia-Vălenii de Munte

Aproximativ 30.000 de turişti care au petrecut Revelionul la munte sau care au ajuns în primele zile ale noului an în staţiunile montane se întorc astăzi de pe Valea Prahovei cu destinaţia Ploieşti sau Bucureşti.

La primele ore ale dimineţii traficul în staţiunile montane din Prahova se desfăşura în condiţii bune, însă, spre amiază, se aşteaptă ca circulaţia pe DN1 să se aglomereze. „Şoferii au şi alte variante dacă doresc să ajungă în Ploieşti de la Valea Prahovei, ei pot folosi o rută alternativă Braşov-Săcele-Cheia-Vălenii de Munte”, spune comisarul şef Ştefan Crivăţ, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.

Pentru a evita producerea unor incidente, poliţiştii îi sfătuiesc pe pietoni să folosească trecerile pentru a traversa carosabilul, iar pe şoferi să rămână în coloană, să conducă cu maximă atenţie şi să respecte distanţa regulamentară între vehiculele din trafic.

Trafic blocat

Ieri, în a doua zi a noului an, zeci de maşini au blocat traficul între staţiunile Buşteni şi Predeal. Vehiculele au format o coadă de câţiva kilometri, iar şoferii au înaintat cu cel mult o viteză de 20 de kilometri pe oră. Distanţa dintre staţiuni, care în mod normal putea fi parcursă în aproximativ 20 de minute, a durat, ieri, câteva ore bune. Pentru a nu îngreuna şi mai mult traficul, echipaje de poliţie au blocat ieşirea din judeţul Braşov, sfătuindu-i pe şoferii care încercau să ajungă pe Valea Prahovei  să renunţe la planurile lor, din cauza calvarului de pe şosea. Abia spre seară, traficul a fost fluidizat.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite