Ploieşti: Zăpada a devenit coşmarul prahovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Şoferii şi-au scos maşinile blocate în zăpadă cu ajutorul lopeţilor
Ploieşti: Şoferii şi-au scos maşinile blocate în zăpadă cu ajutorul lopeţilor

Acţiunea de deszăpezire în Ploieşti este îngreunată de ninsoare. Operatorul de salubritate foloseşte toate echipamentele din dotare-sărăriţe, utilaje cu lamă şi autocisterne, pentru a face posibilă circulaţia autovehiculelor.

Chiar şi aşa însă, în multe zone din Ploieşti, unde utilajele au împrăştiat sare şi soluţie de clorură de magneziu, zăpada s-a aşternut din nou. "Ce să mai spunem...Ca să traversez oraşul am ajuns să fac două ore. Se circulă infernal. Parcă nici nu se cunoaşte că au dat cu ceva pe jos", s-a plâns Andrei Popescu, şofer de taxi.

Mai grav este faptul că sutele de tone de sare care în urmă cu două zile existau în depozitele Operatorului de salubritate, şi care ar fi trebuit să ajungă până în primăvară, au fost epuizate. Reprezentanţii Primăriei Ploieşti promit însă vor face o reaprovizionare cu materiale antiderapante.

"Este destul de greu mai ales că ninge de la ora două noaptea. Am scos pe străzi tot ce avem. Insistăm în zona podurilor şi a străzilor principale. Sunt pe străzi, că cureţe carosabilul de zăpadă, şi cei 150 de angajaţi ai noştri, echipaţi cu lopeţi şi cu mături", a declarat Cornel Vicol, purtător de cuvânt în cadrul Societăţii Veolia.

Mitică Apostol sub nămeţi

Unii ploieştenii se plâng că pe multe străzi nu s-a intervenit în niciun fel pentru deszăpezire. "Noi, cei care locuim în cartierul Mitică Apostol, am fost uitaţi. Nu ne mai putem scoate maşinile, şi a devenit greu de mers şi pe jos. Cred că autorităţile sunt total depăşite de situaţie", a spus Tiberiu Ganea, un ploieştean în vârstă de 43 de ani.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite