Weekend cu schi la 11 grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă suntem aproape de sfârşitul lunii martie, pârtiile din Poiana Braşov şi cele de pe Valea Prahovei sunt numai bune pentru schi.

La Braşov a fost, ieri, prima zi adevărată de primăvară. În Poiană, temperaturile au ajuns la 11 grade Celsius. Soarele a strălucit, spre bucuria turiştilor care au reuşit să facă, pe lângă schi, şi o cură de ultraviolete.

„Este o vreme excelentă! E soare, iar zăpada e foarte bună, afânată, exact cum trebuie! M-am îmbrăcat gros, pentru că în Braşov era mult mai frig, dar aici se poate schia în pantaloni scurţi", a spus Csaba Turoczi, un braşovean care a vrut să profite de ultimele zile bune de schi din acest sezon.

Şi la Sinaia, se schiază în condiţii excelente pe pârtiile din Valea Dorului, unde stratul de zăpadă ajunge la 90 de centimetri. În Buşteni se schiză pe pârtia Kalinderu, iar în Azuga condiţiile sunt excelente pe pârtia Sorica. Stratul de zăpadă măsoară 30 de centrimetri. Gradul de ocupare a locurilor de cazare de pe Valea Prahovei este de 70%. Din cauza încălzirii vremii, pe Valea Prahovei există, însă, risc de avalanşă pe pârtiile Carp, Târle şi Papagal.

Proprietarii de hoteluri recunosc că nu şi-au promovat suficient ofertele. „Vremea este superbă şi pârtiile la fel. Turiştii sunt mai puţini ca de obicei, dar este vina noastră, pentru că nu ne-am obişnuit că martie ne face mereu cadou câte o ninsoare întârziată", a spus Emil Fărcăşanu, şeful monitorilor de schi din Poiana Braşov. Aici, stratul de zăpadă are 20 de centimetri.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite