Ploieşti: Voucherele de la Programul “Rabla” se vând cu până la 2.200 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de maşini vechi spun că deşi nu au bani pentru achiziţionarea unui autoturism nou sunt mulţumiţi că pot obţine un venit nesperat.

Sute de ploieşteni au venit încă din primele zile de la lansarea programului “Rabla” pentru a-şi casa maşinile mai vechi de zece ani. Multe persoane s-au hotărât să îşi aducă maşinile la casat pentru a beneficia de voucherul de 3.800 de lei pe care, ulterior, îl  vând celor interesaţi să îşi achiziţioneze o maşină nouă. Dacă până acum voucherele erau nominale, iar o persoană interesată de achiziţionarea unui autoturism nou putea folosi unul singur, acum poate utiliza până la trei tichete valorice.

Această decizie a creat o adevărată piaţă de vânzare a voucherelor de către cei care nu sperau să mai obţină vreun ban pe maşina veche din parcare. “Am venit cu maşina din 1981 să o casez. Nu am bani să îmi cumpăr alta nouă, dar sper că voi găsi pe cineva căruia să îi vând voucherul. Am auzit că preţul merge până la 20 de milioane de lei vechi. Aşa, dacă o ţineam acasă, mai mult  de 10 milioane nu obţineam pe ea”, ne-a spus Ilie Ciornea.

Angajaţii centrului Remat Holding lucrează la capacitate maximă pentru a face faţă cozilor zilnice care se întind pe câţiva kilometri. “Nu trebuie ca maşina predată să fie în stare de funcţionare, aceasta putând fi adusă chiar pe o platforma auto. Însă, trebuie să fie completă” ne-a declarat Florian Dinu, şeful Punctului de lucru Ploieşti al Remat Holding Bucureşti. Acesta a mai precizat că voucherele se vând cu preţuri cuprinse între 1.000 şi 2.200 de lei, unul singur fiind dat cu 400 de lei în prima zi a programului.

Firmele nu sunt interesate de “Rabla”

Deocamdată, nicio firmă din judeţ nu s-a arătat interesată să participe la Programul “Rabla”. Societăţile interesate trebuie să trimită o înştiinţare la Administraţia Fondului pentru Mediu pentru înscrierea în program şi în acel moment noi suntem anunţaţi că putem ridica un anumit număr de vouchere pentru persoanele juridice, lucru care nu s-a întâmplat”, a mai precizat Florian Dinu.

 Unde puteţi casa maşina

Remat Holding este singura firmă la care ploieştenii îşi pot casa maşinile. Adresa acesteia este  Strada Mihai Bravu, nr 231, în curtea fostei fabrici Feroemail. Cei care nu reuşesc să îşi caseze maşina în aceeaşi zi pot lăsa autoturismul sub pază fără a avea vreun bun de valoare în interior şi se pot reîntoarce a doua zi de dimineaţă pentru a-şi relua rândul.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite