Ploieşti: Viscolul şi troienele de zăpadă au blocat 12 tronsoane de drum, din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noapte de coşmar pentru sute de prahoveni care s-au încumetat să plece la drum cu autobuzele sau cu maşinile din dotare ignorând ninsoarea şi viscolul cumplit. Mulţi au rămas înzăpeziţi ore în şir.

Zeci de navetişti care călătoreau astă noapte cu autobuzul între localităţile Nedelea şi Floreşti au avut ghinionul să rămână înzăpeziţi în plin câmp.  Pentru că autovehiculul s-a înţepenit din cauza troienelor, oamenii au fost nevoiţi să plece pe jos la destinaţie, parcurgând distanţe de până la trei kilometri până la primul adăpost. Acelaşi nenoroc l-au avut şi alte persoane care au plecat cu maşinile la drum.

"A fost crimă şi pedeapsă. M-am aflat în autobuzul de Floreşti, plecam la muncă, la schimbul trei. La un moment dat am văzut că maşina nu se mai mişcă, iar în faţa noastră erau mai multe autoturisme, unele pline cu copii,  în aceeaşi situaţie. A fost cumplit pentru că am făcut şi frigul. Motorul autobuzului era oprit pentru că şoferul a vrut să mai aibă motorină să ajungă până în sat. Aşa că am coborât şi am plecat pe jos, după ore de aşteptare. În 30 de ani de navetă nu mi-a fost dat să văd asemenea zăpadă şi viscol", a spus îngheţată de frig Constanţa Grămadă, o prahoveancă de 42 de ani. 

"Ne-am sunat preietenii să ne sară în ajutor, însă a fost în zadar. Nimeni nu a putut ajunge la noi timp de mai multe ore, aşa că am riscat şi am plecat singuri, pe jos, pe frigul ăsta. Am făcut trei kilometri, la pas", a spus Petre Ion, şi el tot navetist. După miezul nopţii, în ajutorul oamenilor înzăpeziţi la Floreşti au sărit zeci de pompieri, după ce şi ei au ajuns cu foarte mare dificultate în zonă. Au făcut rost de utilaje pentru a elibera drumul de acces şi au trecut la treabă. Toate persoanele aflate în maşinile blocate de nămeţi au fost salvate.

12 drumuri judeţene blocate de viscol

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au anunţat că troienele de pe carosabil formate de viscolul puternic au blocat, în noaptea de miercuri spre joi, un număr de 12 tronsoane de drum, în partea de sud a judeţului.

Este vorba despre DJ 101 F Dumbrava - Valea Călugărească, DJ 100C Fulga - Sălciile, DJ 101 D Buda - Olari, DJ 101 A  -Poienarii Burchii - Şirna, DJ 102 H Mizil - Amaru, DJ 102 D Mizil - Fulga - Baba Ana - Sălciile, DJ 102 N Inoteşti - Parepa, DJ 146 Tomşani - Loloiasca, DJ 102 K Vadu Săpat - Fântânele, DJ 149 Fântânele - Baba Ana, DJ 144 Nedelea- Floreşti şi DJ 101 B între localităţile Lacu Turcului şi Balta Doamnei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite