Ploieşti: Vinul promovează judeţul Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, oferă vin delegaţilor române şi străine
Preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, oferă vin delegaţilor române şi străine

Pentru a face cunoscute mărcile de vin produse în judeţul Prahova, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a găsit o metodă inedită.

Toţi membrii delegaţiilor care se întâlnesc cu şeful administraţiei judeţene pleacă cu câte o sticlă de vin autohton. „Am luat măsura ca orice delegaţie care vine la Consiliul Judeţean, indiferent că este compusă dintr-o persoană sau din şase, să primească un pachet de promovare care constă într-un album tradus într-o limbă de circulaţie europeană, un pliant cu cele trei proiecte Drumul Fructelor, Drumul Voievozilor şi Drumul Vinului şi o mostră de vin care dintre cele trei soiuri pe care vrea să şi le aleagă: alb, rose sau roşu”, ne-a declarat Mircea Cosma. În vinoteca administraţiei judeţene au mai rămas acum aproximativ 200 de sticle dintr-un total de 600 care au fost dăruite ambasadorilor din Italia, Macedonia, delegaţiei Uniunii Europene prezentă la Palatul Administrativ, dar şi reprezentanţilor consiliilor judeţene din Dolj, Olt sau Dâmboviţa.

Vin la 1,5 euro sticla

Sticlele de vin sunt cumpărate prin Fundaţia „Mihai Viteazul”, la preţul de cramă care este de 1,5 euro sticla. Cea mai veche sticlă aflată în vinoteca administraţiei este o Fetească Albă care datează din 1963. „Am avut o sticlă de Merlot roşu din 1948, dar am avut un invitat născut în acelaşi an şi i-am făcut-o cadou”.

Preşedintele administraţiei judeţene a mai precizat că s-a înţeles cu producătorii ca, timp de şase luni, să promoveze o anumită marcă: „Până acum a fost Tohani şi Dealu Mare iar în acest semestru promovăm Budureasca. Producătorii sunt mulţumiţi pentru că au început să primească comenzi”.

Administraţia judeţeană intenţionează ca anul acesta să demareze un proiect pentru realizarea unui sat al vinului vechi la Budureasca, împreună cu landul Bavaria.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite