Ploieşti: Verificaţi maşinile înainte de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii recomandă să treceţi pe la un atelier auto înainte de a pleca în concediu, pentru a verifica dacă toate sistemele maşinii dumneavoastră funcţionează corespunzător.

Înainte de a pleca la un drum lung, fie la munte sau la mare, ploieştenii sunt sfătuiţi de reprezentanţii atelierelor auto să îşi verifice starea autoturismelor personale, în cazul în care deplasarea se va efectua cu acestea.

„O verificare completă costă 100 de lei şi include controlarea motorului, a jocurilor la roţi, a sistemului de frânare, a anvelopelor şi a luminilor.

De asemenea, fiecare şofer trebuie să ţină cont de kilometrii parcurşi pentru a schimba uleiul, dar şi distribuţia maşinii, care se face în funcţie de tipul şi marca autoturismului.

La maşinile cu răcire pe aer trebuie completată apa din sistemul de răcire", explică Dragoş Lupu, şeful serviceului Neoserv din zona de sud a Ploieştiului.

La service, numai cu programare

O examinare a maşinii durează cel mult o oră, însă, pentru a fi siguri că nu veţi aştepta prea mult la rând este indicat să vă faceţi o programare din timp.

Zilnic, la acest atelier auto cel puţin 8 persoane îşi evaluează autoturismul.

„Pentru o verificare a stării roţilor nu percepem niciun cost, însă la 10.000 de kilometri parcurşi anvelopele trebuie schimbate între ele, iar manopera pentru aceasta costă cel mult 10 lei pentru fiecare roată în parte.

Pentru echilibrarea unei roţi de autoturism un client plăteşte 12 lei, iar pentru un vehicul 4x4 preţul per roată porneşte de la 17 lei", spune Robert Mihalcea, reprezentantul societăţii Landcar din Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite