Ploieşti: Vânătorii sar în ajutorul animalelor sălbatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânătorii hrănesc animalele să nu moară de foame
Vânătorii hrănesc animalele să nu moară de foame

Aceştia cară în pădure, la fiecare două zile, porumb, fân, borhot şi sare pentru că iarna grea le face probleme chiar şi animalelor din pădure.

Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Prahova are în grijă 25 de fonduri de vînătoare care se întind pe mai mult de 225.000 de hectare. Pe lângă misiunea de a le păzi pe animale de braconieri, vânătorii trebuie să le şi îngrijească. Ultimele două săptămâni au fost cele mai dificile pentru căpriori, cerbi şi mistreţi.

Citiţi şi: Focşani: Vulpile nu vor fi vaccinate antirabic nici anul acesta

Stratul gros de zăpadă şi gerul au acoperit orice urmă de vegetaţie cu care se puteau hrăni. Îngrijoraţi, vînătorii au decis să ducă ei hrană în pădure pentru animale. Au fost amenajate 900 de puncte de hrănire, cu care necuvântătoarele sălbatice s-au familiarizat deja. „Cervidele găsesc din belşug fân şi lucernă, iar pentru mistreţi împrăştiem pe jos ştiuleţi de porumb, care le plac în mod deosebit”, ne-a declarat Florin Mihalache, membrul al AJVPS Prahova.

 În grija vânătorilor

Vânatul s-a împuţinat în ultimii ani în Prahova. Au rămas doar 500 de mistreţi şi aproape 450 de căpriori. Cei mai puţini sunt cerbii. Braconajul masiv a lăsat doar 60 de exemplare în tot judeţul. „Este perioada cea mai bună pentru noi acum pentru a proteja vânatul. Dacă nu le-am aduce mâncare fie ar muri de foame, fie ar pleca în alte zone. În cel din urmă caz, în special căprioarele şi cerbii, ar deveni pradă sigură pentru lupi, vulpi sau câini hoinari”, ne-a declarat Valeriu Bolgiu, directorul AJVPS Prahova.

 Rezerve pentru iarnă

Vânătorii au pregătit pentru sălbăticiuni, 90 de tone de porumb, 100 de tone de fân şi lucernă, 80 de tone de borhot şi 10 tone de sare. Din două în două zile, ei vor lăsa hrană în punctele de hrănire pentru ca animalele să treacă cu bine peste iarnă.

 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite