Ploieşti: Valentin Poterăşoiu “vorbeşte” despre frumos printr-un foto-blog FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orice plimbare se transformă pentru Valentin într-un prilej de sesiuni foto
Orice plimbare se transformă pentru Valentin într-un prilej de sesiuni foto

Două pasiuni foarte mari, informatica şi fotografia, au fost transformate de Valentin Poterăşoiu într-o ocupaţie şi mai mistuitoare: un blog de fotografie.

Volubil, în permanentă mişcare şi cu aptitudini înnăscute pentru relaţionarea cu oamenii, Valentin Poterăşoiu recunoaşte, cu francheţe, că ceea ce face acum este, în parte, şi rezultatul hazardului. "În şcoală nu am studiat informatica, nu aveam, poate, decât nişte noţiuni de bază atunci când am decis să urmez o facultate de automatică. Însă domeniul mă atrăgea foarte mult. Acum, nu m-aş vedea făcând altceva", povesteşte Valentin Poterăşoiu, cunoscut în blogosfera prahoveană cu numele de Vali Ovidiu.

image

La primul job ajunsese deja la perfomanţa de a asambla un calculator în câteva zeci de minute. A trecut prin toate etapele, de la un simplu tehnician de computere, administrator de reţele de calculatoare, manager IT până la slujba actuală, administrator de conţinut de site-uri web la o firmă importantă din Ploieşti.

Vedeţi aici o fotogalerie cu imagini surprinse de Valentin Poterăşoiu

În paralel, o altă pasiune îi ocupa timpul liber. "În urmă cu 6 ani, mi-am cumpărat primul  telefon mobil cu o cameră foto de 1,3 megapixeli. Făcea poze bune pentru un aparat care nu era destinat acestui scop, însă după câteva mii de cadre şi cuprins de microb, m-am decis să trec la un aparat foto compact", îşi aminteşte de începuturi Valentin. După mai multe încercări, achiziţii şi teste, în urmă cu doi ani a făcut pasul cel mare, un aparat foto DSLR performant pe care şi l-a făcut singur cadou de ziua lui.

Fotograful blogerilor

S-a înscris în Asociaţia Foto Club Ploieşti, a participat la expoziţii, însă miile de fotografii făcute pe oriunde se duce aveau nevoie de o expoziţie personală permanentă. "Aşa a apărut blogul, valiovidiu.ro, un loc unde pasionaţii de fotografie pot găsi câteva tutoriale în domeniu, pot vedea creaţiile mele şi putem face schimb de experienţă", povesteşte Valentin. Motto-ul său este acela că "singurul mod în care poţi opri timpul este să faci o fotografie, iar singurul mod de a da timpul înapoi este de a o privi!"

Valentin a devenit şi "fotograful oficial" al blogerilor prahoveni. "Îmi place să aparţin de un grup şi particip întotdeauna la întâlnirile bogerilor. Cum eu nu mă despart de aparat şi fac zeci de poze la astfel de evenimente, titulatura de fotograf al blogerilor a venit aproape de la sine", spune Valentin.

Dacă ar fi să aleagă obiectul fotografiilor sale, pe primul loc s-ar afla copiii, iar fetiţa de numai câteva luni a unui prieten, dacă ar putea să vorbească, ar spune că a participat la şedinţe foto care s-au întins şi pe parcursul unei zile întregi. Pe locul doi este natura, un izvor de inspiraţie inepuizabil.

Copiii sunt preferaţii fotografului

Ce-i place

Prima pasiune a lui Valentin a fost o... bicicletă. Ori de câte ori are timp, porneşte în plimbări în aer liber cu noua sa bicicletă sau pe jos, cu aparatul foto în spate, în drumeţii pe munte, cu prietenii. Deşi nu a mai jucat de mult, îi place foarte mult şi şahul.

Ce nu-i place

"Urăsc ceva ce ar putea părea foarte comun: minciuna şi prefăcătoria oamenilor. Eu sunt un tip foarte direct în relaţiile cu toată lumea şi nu pot să trec sub nici un chip peste aceste două defecte", spune Valentin.

Care este visul tău fotografic?

V.P: Mi-ar plăcea foarte mult să ajung într-o junglă, într-un cadru vegetal luxuriant, să fotografiez animale şi păsări exotice. Ştiu cheltuielile pe care le presupune o astfel de aventură, dar, cine ştie, poate visul mi se va îndeplini la un moment dat.

Cât contează tehnica într-o fotografie bună?

V.P: Nu neg faptul că un aparat foto bun îţi creează premisele unei fotografii mai reuşite, însă omul din spatele camerei, cunoştinţele pe care le are în acest domeniu extrem de complex, ochiul său sunt cele mai importante. Despre fotografiile mele aş putea spune că eu sunt cel mai mare critic, le găsesc întotdeauna defecte, sunt un perfecţionist.

Profil

Născut. 23 decembrie 1980, Ploieşti

Familie. Un frate

Studii. Facultatea de Automatică şi Informatică Ploieşti

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite