Ploieşti: Valea Prahovei rămâne fără autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 20.000 de maşini tranzitează Valea Prahovei într-un weekend obişnuit (foto-arhiva)
Peste 20.000 de maşini tranzitează Valea Prahovei într-un weekend obişnuit (foto-arhiva)

Construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov, care ar elimina ambuteiajele de pe DN 1, nu este considerată o prioritate de către minister, care nu are bani pentru astfel de investiţii.

Primarii localităţilor de pe Valea Prahovei sunt îngrijoraţi de „priorităţile" Ministerului Transportului, în ale cărui planuri nu este cuprins singurul segment unde traficul rutier impune construcţia unei autostrăzi - respectiv de la Comarnic şi până la Braşov, zonă tranzitată, într-un weekend normal, de peste 20.000 de maşini. Anca Boagiu, aflată la conducerea ministerului, a anunţat în schimb că se vor construi tronsoane de autostradă între Câmpia Turzii şi Turda, de exemplu, sau între Lugoj şi Deva.

"Dacă Ministerul nu va considera o prioritatea autostrada care trece pe Valea Prahovei, atunci e foarte grav. Trebuie să ne gândim că în 2013 vor organiza jocuri olimpice, iar acest lucru ar însemna blocaje în trafic. Acela va fi momentul în care avem oportunitatea să dezvoltăm turismul în zonă. Dar dacă nu avem autostradă, ar fi în zadar. Oricum, noi ne putem considera norocoşi că avem două  tronsoande drum pe care pot circula maşinile. Dar mă gândesc cu groază ce ar însemna acest lucru pentru celelalte staţiuni montane", a precizat Vlad Oprea, primarul localităţii situată la poalele Munţilor Bucegi.

Şi edilul din Buşteni este îngrijorat."Pe la noi trec mii de maşini zilnic, iar la sfârşit de săptămână avem peste 15.000 de autovehicule care circulă în zonă. Dacă nu s-ar construi nimic, am fii de râsul lumii. Şi aşa, turismul este la pământ, avem cu aproape 50% mai puţin vizitatori ca anii trecuţi. Eu ştiu, că încă pe vremea lui Ceauşescu se discuta despre această autostradă. Aşa că trebuie să devină o prioritate", a  spus Emanoil Savin, primarul din Buşteni.

Buget cu minus pentru autostradă

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat că îşi propune ca, în următorii trei ani, ministerul să construiască 530 de kilometri de autostradă şi să modernizeze 800 de kilometri de drumuri naţionale. Autostrada Transilvania va beneficia de mai puţine resurse financiare în 2011, a declarat Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. „În acest moment, bugetul Ministerului Transporturilor duce lipsă de resurse financiare, iar împreună cu specialiştii noştri căutăm resurse financiare pentru a continua Autostrada Transilvania. Pentru 2011, avem foarte puţine resurse financiare pentru această autostradă", a precizat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite