Vacanţa la cort, mai ieftină ca traiul la bloc (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a scăpa de zarva oraşului, dar şi de plata întreţinerii, turiştii îşi petrec întreaga vară la munte. Pe Valea Cerbului, cea mai căutată destinaţie de camping de pe Valea Prahovei, s-au instalat, până acum, peste 60 de rulote şi corturi. Majoritatea „chiriaşilor“ sunt pensionari.

Zeci de turişti din toată ţara şi-au propus să-şi petreacă întreaga vară în vârful muntelui. Locaţia aleasă este Valea Cerbului, de lângă staţiunea Buşteni, căutată mai ales datorită panoramei, dar şi a facilităţilor pe care le oferă.

image

Dacă până anul trecut, pe Valea Cerbului predominau corturile, în această vară, cei mai mulţi turişti au sosit aici cu rulotele. Familia Roşu din Bucureşti şi-a făcut o tradiţie din a-şi petrece concediul în zonă. Ei s-au adaptat cu brio condiţiilor. Au construit podeţe peste pârâu pentru a putea aduce lemne din pădure şi au improvizat bidoane din plastic care ţin locul robinetelor.

image

„Suntem de la 1 mai aici şi sperăm să stăm cel puţin până la sfârşitul lunii august. Ne-am denumit zona de campare Cartierul Primăverii, fără a face aluzie la cel din Bucureşti. L-am numit aşa pentru că ne instalăm aici primăvara şi mai ales pentru liniştea naturii şi, de ce nu, pentru cea sufletească", povesteşte Nicuşor Roşu, bucuros că şi-a găsit liniştea departe de Capitală.

image

Pentru a-şi face viaţa mai uşoară pe munte, familia Roşu şi-a cumpărat o rulotă utilată cu tot ce le trebuie. „Am amenajat o grădină cu flori, ne descurcăm şi ne gospodărim ca acasă cu mâncarea şi cu toate cele. Ne odihnim şi ne încărcăm bateriile pentru tot anul. Contrar aparenţelor, să stai la rulotă nu este chiar atât de ieftin, dar este un mod plăcut de a-ţi petrece timpul în mijlocul naturii, la munte", a adăugat Klara Roşu.

Scapă de întreţinere

La câţiva paşi de rulote sunt cei care stau la cort. Aceştia spun că savoarea unei vacanţe o poţi simţi mai ales la cort. „Ne gospodărim cum putem. Soţia mai face o ciorbă sau ne mai unim cu vecinii la un grătar", a spus Marin Rotaru, pensionar din Ploieşti. El adaugă că avantajul unei asemenea vacanţe este că scapă de plata întreţinerii şi de celelalte cheltuieli pe care le presupune viaţa la bloc.

image

„Am scos toată aparatura din priză şi am venit fuga la Buşteni. Este al zecelea an când ne petrecem toată vara pe Valea Cerbului. Ziua ne plimbăm, iar seara stăm de poveşti. Din când în când mai vin şi urşii la containere", a povestit pensionarul.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite