Ploieşti: Urme de iod radioactiv la Slănic. Nu trebuie să ne îngrijorăm!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe teste realizate de Institutul de Fizică Nucleară, pe mostre de apă colectate pe 27 şi 29 martie, precum în 2 aprilie, în zona Slănic-Prahova, au scos în evidenţă urme de iod radioactiv în apa de ploaie din zonă.

Directorul institutului, Nicolae Zamfir, a spus că prezenţa substanţei a fost observată şi în laptele de oaie, dar că "valorile sunt extrem de mici, fără impact asupra populaţiei şi mediului".

Vedeţi aici şi care sunt valorile detectate

Autorităţile din Prahova liniştesc, însă, populaţia. „Măsurătorile de la cele două staţii ale Autorităţii pentru Protecţia Mediului Prahova, de la Balele şi din Ploieşti, nu a indicat până acum  prezenţa iodului radioactiv", ne-a spus Mihai Buzea, directorul APM Prahova.

„Probabil că directorul Institutului de Fizică Nucleară nu ar fi trebuit să panicheze populaţia cu aceşti indicatori, mai ales că precizează că nu au impact asupra populaţiei. Noi nu avem nici un fel de date despre această informaţie", ne-a precizat şi Viorel Bogdan, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite