Ploieşti: Unde puteţi munci în străinătate şi pe câţi bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare salariu se oferă pentru posturile de medic chirurg, farmacist şi medic generalist în Cipru, Marea Britanie şi Suedia.

Sute de persoane vin în fiecare lună la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova pentru a cere informaţii despre locurile de muncă disponibile în afara ţării. “Avem 439 de persoane care s-au înregistrat în baza de date de la începutul anului, dar sunt mult mai mulţi cei care ne solicită, personal, telefonic sau prin mail, diferite informaţii despre ofertele de locuri de muncă în străinătate. Oamenii sunt interesaţi în general să îşi găsească un job mai bine plătit”, ne-a declarat Cristiana Opriţă, consilier EURES.

Majoritatea celor vor să lucreze în afară optează pentru domeniile agricol, hotelier şi construcţii. “Sunt divorţată şi acum câteva luni am rămas şi în şomaj. Am un copil pe care nu ştiu cu ce o să îl cresc şi singura posibilitate este să îmi găsesc un loc de muncă ca îngrijitoare la o familie din străinătate. Pe copil o să îl las cu mama pentru că nu am ce să îi fac”, ne-a spus Nicoleta, aflată pe holurile AJOFM.

Ce joburi se caută

În prezent, prin Serviciul European de Ocupare, sunt disponibile 131 de locuri de muncă în ţări precum Bulgaria, Cipru, Danemarca, Italia, Marea Britanie şi Suedia. Se caută recepţioneri informaţii clienţi, sudori, îngrijitori persoane în vârstă, medici, asistente medicale, farmacişti, operatori chimişti, zugravi şi tâmplari. Salariile oferite sunt între 793 de euro şi 6.000 de euro, cel mai mare salariu oferindu-se pentru postul de medic chirurg în Suedia. Unele firme asigură angajaţilor cazarea şi masa. Majoritatea angajatorilor solicită însă cunoaşterea limbii engleze la un nivel avansat.

 Stagiu la fermă

O nouă ofertă pe piaţa EURES este cea pentru efectuarea unui stagiu într-o fermă de creştere a animalelor în Danemarca. Au posibilitatea să urmeze acest stagiu absolvenţii unei facultăţi cu profil zootehnie sau agronomie. Aceştia trebuie să aibă între 20 şi 30 de ani, să fi absolvit acum un an-un an şi jumătate o instituţie de profil şi să cunoască foarte bine limba engleză. Durata stagiaturii este de 18 luni, iar salariul lunar de 1.300 de euro brut.  Cei interesaţi trebuie să ia legătura cu consilierul EURES din judeţul Prahova, mergând la sediul AJOFM. Mai multe informaţii pot fi obţinute şi la numerele de telefon: 0244/571.444 sau 0244/577.380.

Ce acte vă trebuie

Documentele necesare pentru înscrierea în baza de date a celor care vor să lucreze în străinătate sunt: cerere tip, copie buletin, CV model EUROPASS în limba română, adeverinţă de la medicul de familie, cazier judiciar în original, dosar de incopciat.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite