Ploieşti: Unde puteţi merge în drumeţii pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La solicitarea clienţilor, unii proprietari ai unităţilor de cazare le oferă turiştilor şi transport către principalele atracţii ale zonei.

La Sinaia, unul dintre cele mai îndrăgite trasee este Cota 2000-Stâna Regală. Din Sinaia se poate urca cu telecabina până la Cota 2000 şi după aceea se coboară pe drumul Piciorul Pietrei Arse şi Poiana Stânii Regale, unde poate fi admirată stânca Franz Iosif. De aici, turiştii pot admira un segment întins din valea superioară a Prahovei. 

Tot de la Cota 2000 se poate ajunge şi la Drumul de Vară. Opţional, se poate opta pentru urcare până la Cota 1400 cu telecabina şi continuarea drumului pe jos. Turiştii obişnuiţi cu muntele pot alege şi un traseu mai lung care pleacă de la Sinaia şi ajunge la Cabana Cheile Zănoagei. Acesta durează aproximativ 7 ore şi poate fi parcurs cu telecabina până la Hotel Alpin, după care se urmează poteca marcată cu bandă roşie şi cruce galbenă.

Trasee în Buşteni

Din Buşteni, pasionaţii de drumeţii au mai multe opţiuni. Turiştii bine antrenaţi şi echipaţi se pot încumeta să urce pe traseul Buşteni – Valea Jepilor – Cabana Caraiman. După o oră din Buşteni se ajunge la Valea Jepilor, iar pe versantul stâng al văii poate fi admirată Cascada Caraimanului, o cădere de apă spectaculoasă. De aici, se urcă printr-un mic horn şi se străbate o zonă stâncoasă până la Cabana Caraiman. Unul dintre traseele accesibile pe tot parcursul anului este Buşteni – Cabana Gura Diham – Gura Diham. De pe prispa cabanei se poate admira frumoasa privelişte oferită de abruptul Bucşoiului şi Morarului.

Transport către trasee turistice

Unele pensiuni le asigură turiştilor transport către traseele turistice dorite. „Noi colaborăm cu o firmă care asigură transportul turiştilor către Lacul Bolbocea, Peştera, Cariera Lespezi, iar în curând vom extinde oferta şi spre Babele mai ales că avem destule solicitări în acest sens”, ne-a declarat Irene Postolache, administratorul vilei Casa Magică din Buşteni. Unitatea turistică are şi o ofertă specială pentru clienţii care aleg să petreacă cinci zile la Buşteni. Cu numai 240 de lei pe cameră pentru întreg sejurul, aceştia primesc o noapte gratis.

Recomandabil numai în timpul verii, traseul Buşteni – Vârful Zamora poate fi parcurs în 6-7 ore. Din cartierul Zamora, pe partea stângă se poate vedea marcajul cruce roşie. Urmărim marcajul, drumul continuă până în Şaua Zamorei, de unde poteca o ia la stânga, pe culmea muntelui Zamora până în vârful cu acelaşi nume.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite