Ploieşti: Un revoluţionar din Bucureşti, arestat pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moise Gheorghe  se afla in arest pentru trafic de influenta
Moise Gheorghe se afla in arest pentru trafic de influenta

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a prezentat ieri un caz de trafic de influenţă, în care este implicat Moise Gheorghe- vicepreşedintele Ligii Naţionale a Luptătorilor Martiri din Decembrie 1989, cu sediul în Bucureşti.

În urma unei anchete desfăşurate în cursul lunii trecute, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova împreună cu ofiţeri din cadrul S.I.F ale Inspectoratului de Poliţie Prahova şi ofiţeri din cadrul D.G.I.P.I au adus dovezi clare (documente şi martori ) că Moise Gheorghe ar fi pretins şi primit sume importante de bani de la patronul unei firme de construcţii, din Ploieşti, pentru efectuarea unor servicii.

Potrivit comunicatului de presă emis de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Prahova  „în urma probatoriului administrat, în perioada octombrie-decembrie 2009,  a reieşit că sus-numitul a pretins şi primit în mod repetat suma totală de 13.100 de lei, în schimbul promisiunii că are influenţă şi că va interveni pe lângă funcţionari publici din cadrul Primăriei Bucureşti, în vederea atribuirii unor contracte privind executarea unor lucrări de construcţii la reţelele edilitareade apă, din Capitală, prin încredinţarea directă, nu prin licitaţie".

I-a fost confiscată maşina

La data de 16 decembrie, Moise Gheorghe, în vârstă de 56 de ani, a fost prins în flagrant în timp ce primea de la persoana care l-a denunţat suma de 1000 de euro, în acelaşi scop. În ziua de 17 decembrie 2009, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile, existând indicii că acesta ar fi comis mai multe fapte de acelaşi gen.

„Pentru fapta sa, bărbatul riscă  să stea după gratii pentru o perioadă de la 2 la 10 ani. Lansăm un apel către prahovenii care deţin date despre inculpat. Dacă li s-au pretins sume de bani în schimbul unor servicii, să ne sesizeze", a declarat procurorul Ghiţă Daniel, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Ca să poată recupera prejudiciul de la Moise Gheorghe, procuratura i-a confiscat maşina, nu Mercedes, în valoare de peste 10.000 de euro, care nu era înmatriculat şi circula cu numerele unui autotursim radiat.

Avea succes în provincie

Moise Gheorghe a obţinut, în timp,  mii de euro de la patronul firmei de construcţii din Ploieşti,  cel care l-a denunţat la poliţie. Procurorii prahoveni au aflat că vicepreşedintele Ligii Naţionale a Luptătorilor Martiri din Decembrie 1989  a mai păcălit şi un patron de firmă din Constanţa, cu suma de 18.000 de euro, susţinând că are influenţă asupra unor licitaţii.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite