Ploieşti: Un elev a fost bătut cu bâta până la leşin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incident incredibil s-a petrecut în plină stradă la Ploiești. Un elev de clasa a VIII-a a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost bătut cu bâta, chiar în faţa şcolii în care învață. Se pare că “lecţia” a fost pusă la cale de una dintre colegele de clasă ale băiatului.

Traian Stanemir are 15 ani şi este elev în clasa a VIII-a la Şcoala Nicolae Simache din Ploieşti. Băiatul nu strălucește la învățătură, dar este unul dintre elevii cuminţi, care nu au creat probleme până acum. Marţi seară, după ce a ieşit de la cursuri, Traian a fost acostat de trei tineri. Fără să-i spună nimic, băieţii au început să-l lovească pe Traian cu pumnii și picioarele. Şi, de parcă nu era suficient, unul dintre agresori l-a lovit cu putere pe copil, cu o bâtă, direct în faţă.

”Nici nu îmi mai amintesc bine ce s-a întâmplat. Am căzut, din cauza loviturilor, şi mai ştiu că am fost lovit cu ceva tare în față. Apoi m-am trezit în ambulanță”, ne-a povestit Traian Stanemir, de pe patul de spital. Copilul a rămas internat în secţia de chirurgie a Spitalului de Pediatrie din Ploieşti. ”A venit în stare gravă, sângerând. Din fericire, a fost stabilizat, iar acum investigăm dacă loviturile i-au afectat cutia craniană”, ne-a declarat medicul Anca Miu, ceea care îl îngrijeşte pe elevul bătut.

Şapte ani de închisoare pentru agresori

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a da de urma bătăuşilor. Este vorba despre trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, toţi din Ploieşti. Anchetatorii au dat de urma a doi dintre ei, prinderea celui de-al treilea fiind doar o chestiune de ore.

Mergând pe urma agresorilor, poliţiştii au aflat că una din colegele de clasă ale lui Traian este cea care a plănuit atacul. ”Eu cred că Mara este cea care i-a pus pe băieţi să mă bată. Tot timpul avea ceva cu mine şi spunea că nu mă suportă în clasă. Nu ştiu de ce”, ne-a mai spus Traian. Fata, însă, neagă totul.

Directoarea şcolii spune că a discutat cu eleva bănuită şi că aceasta nu recunoaşte nimic. ”Este o elevă bună a şcolii. Eu nu o cred în stare să aranjeze aşa ceva. Nu ştiu ce să cred. Eleva va merge însă la câteva şedinţe de consiliere psihologică la cabinetul şcolii şi sperăm să aflăm adevărul. Singurul lucru pe care l-a recunoscut a fost că este prietenă cu unul dintre agresori”, ne-a mărturisit Georgeta Pană, directorul şcolii Nicolae Simache din Ploiești.

Cei trei agresori riscă până la şapte ani de închisoare pentru vătămare corporală gravă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite