Ploieşti: Un bărbat a murit înecat şi mai multe drumuri au fost inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe DN1, în zona localităţii Comarnic şi DJ102I, carosabilul a fost inundat, iar traficul s-a desfăşurat cu dificultate.

Cantităţile mari de precipitaţii rezultate în urma ploilor care s-au abătut ieri în mai multe zone din Prahova au făcut victime. Nicolae T., un bărbat în vârstă de 46 de ani, şi-a pierdut viaţa în timp ce se afla pe un câmp din localitatea Şotrile intenţionând să-şi ducă vacile de la păşune spre casă. „Bărbatul a fost luat de viitură şi dus în râul Doftana, în care s-a şi înecat. Mai multe echipajele ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova  au mers la faţa locului şi au scos din apele râului trupul neînsufleţit al victimei”, spune Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

Tot din cauza cantităţilor mari de precipitaţii căzute în această zonă, DJ 102 I a fost inundat pe trei porţiuni, două de aproximativ 20 de metri şi una de 30 de metri. Angajaţii ISU au acţionat pentru îndepărtarea a 80 de metri cubi de aluviuni cu 4 autospeciale, operaţiunea desfăşurându-se de la ora 14.35 la ora 17.45. Timp de trei ore şi traficul rutier a fost blocat în această zonă.

Trafic îngreunat

Potrivit Poliţiei Rutiere Prahova, ieri, de la ora 15.00, traficul rutier pe DN 1 s-a desfăşurat cu dificultate în localitatea Comarnic. Aici, tot din cauza ploilor abundente în precipitaţii, la kilometrul 108+500 carosabilul s-a inundat pe o porţiune de 200 de metri pătraţi. Astfel, unul dintre cele două sensuri de mers nu a mai putut fi folosit, iar traficul s-a desfăşurat pe un singur sens. În plus, de pe versanţi au căzut pietre pe şoseaua drumului naţional, de aceea, conducătorii auto erau nevoiţi să cirule cu viteză foarte redusă.

„În zonă au fost trimise mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere Prahova care au fluidizat circulaţia rutieră şi în aproximativ o oră traficul a fost reluat pe ambele sensuri de mers”, explică comisarul şef Ştefan Crivăţ, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.

Accidente

O altă problemă importantă cu care s-au confruntat poliţiştii în acest weekend este numărul mare de accidente rutiere în care au fost implicaţi conducătorii de mopede, numai ieri trei persoane ajungând la spital. Unul dintre aceste incidente s-a petrecut la Ciorani, acolo unde un bărbat a trecut peste o porţiune de carosabil acoperită de dejecţii de animale, a derapat şi a intrat într-un şanţ, accidentul producându-se pe baza vitezei excesive.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de mopede şi scutere să poate echipamente de protecţie, să circule cu viteză redusă şi să nu consume băuturi alcoolice înainte de a manevra aceste vehicule.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite