Ploieşti: UPDATE: Părinţii elevelor bătăuşe au fost amendaţi pentru că nu şi-au educat cum trebuie odraslele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parintii celor doua eleve au fost amendati de catre politisti (Foto-Arhiva)
Parintii celor doua eleve au fost amendati de catre politisti (Foto-Arhiva)

Inregistrarea video în care două eleve de clasa a şaptea din Ploieşti îşi împart pumni, picioare şi cuvinte urâte, într-o pauză dintre cursuri, a făcut vâlvă la Inspectoratul Şcolar Prahova, dar şi la IPJ Prahova. Părinţii bătăuşelor au fost amendaţi de către poliţişti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, Radu Daniel, poliţiştii nu au fost informaţi despre indicidentul petrecut la Şcoala „Nicolae Simache" ci s-au autosesizat după ce presa a dat publicităţii imaginile în care două eleve de clasa a VII-a apar bătându-se şi adresându-şi cuvinte urâte.

Pentru că nu au luat măsurile necesare pentru a-i împiedica pe copii de la fapte de vagabondaj, părinţii bătăuşelor au fost amendaţi  cu câte 100 de lei fiecare. Din declaraţiile reprezentanţilor unităţii de învăţământ, se pare că una dintre minore este copil adoptat. Părinţii băiatului care a postat filmul pe internet nu au fost sacţionaţi contravenţional.

Penarul a declanşat conflictul

Nicole Enescu şi Alexandra Dobrin nu au împlinit încă 13 ani. Sunt însă celebre printre colegi pentru violenţa de care dau dovadă. Ultimul incident s-a petrecut în urmă cu două zile când una dintre fete i-a luat penarul celeilalte.

De la o îmbrânceală,  la tras de păr, pumni şi picioare în abdomen şi înjurături nu a fost decât un pas. Fetele s-au bătut în clasă, dar au continuat apoi şi în curtea şcolii. Întreaga scenă a fost filmată de zeci de elevi de la Nicolae Simache. Unul dintre ei, coleg de clasă cu fetele a postat filmul pe internet.

„Cu cele două fete am avut probleme încă din clasa a V-a. Provin din familii dezmembrate, cu părinţi care muncesc în străinătate, şi aşa se explică de ce au scăpat de sub control. Au devenit din ce în ce mai violente la şcoală cu proprii colegi, şi chiar sunt necuviincioase şi cu dascălii. Le-am trimis şi la consiliere şi tot degeaba. Vor avea toţi nota scăzută la purtare,", a declarat Angela Neacşu, diriginta copiilor.

Şi Inspectoratul Şcolar Prahova a declanşat o anchetă pentru a stabili dacă cele două fete reprezintă un pericol pentru ceilalţi copii. Reprezentanţii instituţiei susţin că au trimis specialişti în asistenţa socială şi că deja a fost constituită o comisie de anchetă care va analiza atât ceea ce au făcut elevii, dar şi dacă adulţii se fac vinovaţi de ceva.

„Mai exact responsabili sunt şi dirigintele, dar si profesorul de serviciu care trebuia să fie atent la ce s­-a întâmplat atunci. Sancţiunile ar putea merge de la avertisment verbal în consiliul profesoral pâna chiar la sancţiuni salariale. Elevii vor avea clar nota scazuta la purtare dar nu se pune problema exmatriculării pentru ca sunt înca în perioada învăţământului obligatoriu", a declarat Nicolae Angelescu , şeful Inspectoratului Scolar Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite