Ploieşti: Turiştii sunt aşteptaţi în număr mare pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Pârtiile reprezintă principala atracţie pentru turişti, în staţiunile Sinaia, Azuga şi Buşteni
Ploieşti: Pârtiile reprezintă principala atracţie pentru turişti, în staţiunile Sinaia, Azuga şi Buşteni

Prognozele meteorologice le-au redat încrederea proprietarilor de pensiuni din staţiunile montane de pe Valea Prahovei, care cred că datorită ninsoriilor anunţate vor face faţă cu greu numărului mare de turişti.

Perioada Sărbătorilor de iarnă se anunţă una plină de zăpadă în staţiunile montane de pe Valea Prahovei. Proprietarii de pensiuni sunt bucuroşi de ultimele prognoze meteorologice care anunţă ninsori abundente şi se aşteaptă la o avalanşă de turişti, începând din acest weekend.

„Suntem bucuroşi că nu şomăm. O să avem şi noi clienţi, în gazdă. O să-i aşteptăm pe cei care vin cu trenul, în gara din Buşteni. O cameră o închiriez cu 70 de lei. La pensiuni însă costă ceva mai mult, undeva la 100 de lei", a spus Tanţa Dumitriu, proprietara unui apartament cu trei camere, în Buşteni.

Autorităţile locale din Sinaia, Buşteni şi din Azuga fac ultimele pregătiri pentru deschiderea oficială a sezonului de iarnă, eveniment la care turiştii vor avea parte de concerte în aer liber şi de focuri de artificii. Veşti bune şi pentru turiştii care iubesc sporturile de iarnă.

Ei se vor putea bucura de stratul gros de zăpadă aşternut pe pârtii şi vor putea admira de la încălţime panorama munţilor încărcaţi de zăpadă. Salvamonţiştii, însă, îi avertizează pe turiştii dornici de drumeţii să nu se aventureze pe traseele montane fără un echipament adecvat.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite