Ploieşti: Turiştii fideli sunt rugaţi să îşi declare domiciliul la Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a nu reduce numărul funcţionarilor publici, primarul a cerut locuitorilor „de weekend" să devină cetăţeni cu acte în regulă ai staţiunii Sinaia.  

Conform prevederilor legale şi recomandărilor de austeritate impuse de Guvern privind eficientizarea administraţiei publice locale şi reducerea cheltuielilor bugetare, oraşul Sinaia ar trebui să aibă un funcţionar public la 1.000 de locuitori.

La cei 11.500 de localnici şi 150 de angajaţi în structurile bugetare, calculul nu iese însă, aşa că primarul Vlad Oprea a invitat numeroşii turişti de weekend sau de vacanţă care au case în staţiune să-şi facă buletin de Sinaia. „Din păcate, în cazul nostru nu s-a ţinut cont de specificul zonei, în sensul că aici funcţionează şi Salvamontul, Poliţia Comunitară, Centrul de Promovare şi Informare Turistică, Clubul Sportiv şi Casinoul, instituţii vitale pentru turişti şi localnici", a declarat Vlad Oprea.

Aşa că, pentru a păstra pe cei 150 de funcţionari publici, şi aşa insuficienţi în opinia autorităţilor din staţiune, primarul a făcut un apel disperat la proprietarii caselor de vacanţă să-şi declare domiciliul în oraş şi, astfel, să crească numărul de locuitori. Dacă demersul nu va avea succes, primăria va trebui să închidă multe dintre instituţii sau să funcţioneze la nivel de avarie.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite