Ploieşti: Turişti evacuaţi de la o pensiune din Sinaia din cauza flăcărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu a izbucnit aseară, în jurul orei 21.30, la pensiunea Casa Noastră din Sinaia.

âFlăcările care au izbucnit la ultimul etaj al pensiunii ameninţau să cuprindă întreaga clădire, iar turiştii cazaţi s-au speriat când au văzut flăcările. „Turiştii au fost evacuaţi din pensiune până la sosirea echipelor de intervenţie şi probabil că au fost mutaţi la o altă unitate de cazare", ne-a declarat Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Proprietarul pensiunii neagă însă că ar fi fost turişi cazaţi în pensiune în momentul izbucnirii incendiului: „Nu erau turişti în acel moment. Ne-am săturat de minciunile care apar la diferite posturi de televiziune. Nu a ars decât un metru pătrat de acoperiş".

Pomperii au sosit imediat la faţa locului cu cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă şi au stins incendiul în mai bine de o oră. „A ars acoperişul pensiunii pe o suprafaţă de 70 de metri pătraţi, fără a se extinde focul şi în interior. Focul a izbucnit cel mai probabil de la coşul de fum al centralei termice care nu era izolat corespunzător", a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

Proprietarul pensiunii de două stele, cu 15 camere a răsuflat până la urmă uşurat că focul a fost izolat repede de pompieri deoarece acesta nu îşi asigurase construcţia. Pensiunea construită din lemn a fost verificată în totalitate de echipajele de intervenţie înainte de a pleca pentru a nu exista riscul reaprinderii incendiului. Pompierii îi sfătuiesc pe proprietarii de unităţi turistice de cazare să izoleze corespunzător sursele de alimentare cu căldură pentru a evita astfel de incidente.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite