Ploieşti: Tribunalul Prahova a fost inundat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subsolul Tribunalului Prahova, din Ploieşti, a fost inundat, aseară, în urma unei ploi torenţiale care a ţinut aproape o oră. Mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului cu motopompe pentru a evacua apa din clădire.

Operaţiunea a durat mai bine de două ore, din cauza cantităţii mari de apă acumulată în subsol. „Am avut ceva probleme, însă s-au rezolvat. Din cauza debitului foarte mare de apă, canalizarea stradală nu a mai făcut faţă, şi ne-am trezit că apa a ieşit prin toaletele de la subsol. A fost destul de multă apă. Ne-au ajutat echipalele ISU să scăpăm de necaz. Nu avem bunuri distruse, au fost câteva dosare care s-au udat, însă le-am pus deja la uscat. Nu s-a pierdut nimic", a precizat Alina Anton, purtător de cuvânt în cadrul Tribunalului Prahova.

„Eu cred că e clădirea foarte veche şi că nu au mai fost făcute reparaţii de foarte mult timp. Văd că se fac lucrări pe afară, trebuie să facă şi în interior, ca să nu se dărâme construcţia pe ei", a  spus Elena Istrate, o pensionară care locuieşte în imediata vecinătate a Tribunalului.

Ploaia produce pagube în judeţ

Inundaţii s-au produs aseară şi la alte imobile din Ploieşti, pompierii fiind solicitaţi pentru evacuarea apei din subsoluri. După precipitaţiile abundente din ultimele două zile, în unele localităţi s-au produs viituri care au provocat pagube semnificative.

Mai multe gospodării şi două străzi străzi din comuna  Izvoarele, sat Malul Vânăt, au fost inundate, iar o porţiune din DJ 710 Breaza-Adunaţi s-a surpat pe o suprafaţă de 20 de metri  şi o lăţime de 1,5 metri, traficul în zonă fiind restricţionat timp de câteva ore pe o singură bandă de deplasare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite