Ploieşti: Trei copii au ajuns la spital după ce au consumat băuturi alcoolice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimii cinci ani, la fiecare Crăciun şi Revelion, la Spitalul de Pediatrie au fost aduşi copii în stare de ebrietate
În ultimii cinci ani, la fiecare Crăciun şi Revelion, la Spitalul de Pediatrie au fost aduşi copii în stare de ebrietate

În vacanţa de sfârşit de an, peste 1000 de prahoveni au avut nevoie de ajutorul medicilor, în regim de urgenţă, după ce au făcut exces de mâncare şi de băuturi alcoolice.

Anul 2009 a culminat cu petrecerea de Revelion. Şi cum Noul an a venit într-o zi de vineri, pentru majoritatea dintre noi distracţia s-a prelungit până ieri seară. Ploieştenii s-au distrat cum au ştiut ei mai bine, pe acasă sau la restaurante, cu familiile şi prietenii-Au uitat de grijile de peste an, au mâncat, băut şi dansat, unii dintre ei până nu au mai putut şi au ajuns la spital.

Ca şi în alţi ani, la Serviciul de Ambulanţă Prahova s-au primit sute de apeluri din tot judeţul, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate însă chiar în muncipiul reşedinţă de judeţ, dublând practic numărul de solicitări faţă de o zi obişnuită a anului.

Pe primele locuri în topul afecţiunilor care au predominat în noaptea dintre ani şi în primele trei zile din 2010 se situează indigestiile şi intoxicaţiile acute cu alcool. 

Totodată, zeci de persoane care suferă de boli cronice ale ficatului sau inimii şi-au ignorat tratamentele, nu au mai ţinut cont de numărul paharelor cu băutură şi au exagerat cu mâncarea fiind internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Prahova.

"Am ajuns la spital pentru că mi s-a aplecat de la prea multe fripturi şi prăjituri. Şi aşa aveam un stomac mai sensibil", a spus Dinu Ionescu, un pacient încă aflat pe paturile de spital, după ce a făcut exces de alimente în noaptea dintre ani.

 Avalanşă de prezentări la Pediatrie

De ajutorul medicilor au avut nevoie nu doar adulţii, ci şi copiii. Pe 31 decembrie, 1 şi 2 şi 3 ianuarie, la Unitatea de primiri urgenţe din cadrul Spitalului de Pediatrie Ploieşti au ajuns peste 350 de copii, majoritatea cu probleme digestive şi pulmonare. Au existat şi cazuri mai speciale, dar fără caracter de noutate.

Trei copii, de 12 ani, de 13 ani şi respectiv de 14 ani, au fost în prag de comă alcoolică după ce s-au împrietenit cu licoarea lui Bachus.

"Aşa se întâmplă în fiecare an. Cazurilor digestive şi pulmonare se adaugă şi cazurile de copii care au băut vin sau bere, luându-se după adulţi. I-am pus pe picioare şi i-am trimis acasă, nu au necesitat spitalizare", a declarat Niculina Cremenescu, medic pediatru la Spitalul de copii din Ploieşti.

După Revelionul din 2009, doi minori din Prahova au fost internaţi, în stare gravă, după ce, nefiind supravegheaţi de părinţi, au consumat băuturi alcoolice în neştire.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite