Ploieşti: Traseele montane din Bucegi s-au închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traseele montanu sunt închise turiştilor Foto: arhivă
Traseele montanu sunt închise turiştilor Foto: arhivă

După zăpada picată în weekend-ul trecut, traseele montane au devenit impracticabile, iar salvamontiştii avertizează că nu e de joacă cu vremea de la munte.

Temperaturile au valori frecvente sub 0 grade, ninge zilnic, în special noaptea, iar stratul de zăpadă are o medie de 10 cm, iar în zonele viscolite depăşeşte 15 cm.

„În staţiuni nu a nins încă, este soare şi pare tentant să te aventurezi pe munte, dar sub zăpadă este un strat înşelător de gheaţă. Turiştii care ajung pe Platoul Bucegilor cu telecabina şi cei care fac drumeţii scurte ar trebui să fie echipaţi cu haine groase, să aibă o rezervă de haine uscate în rucsac, dar şi pioleţi", ne-a spus Gheorghe Haiduc, şeful Salvamont Buşteni.

În urmă cu doi ani, exact în aceeaşi perioadă, doi turişti au murit după ce au fost surprinşi de o avalanşă pe traseul spre Caraiman.

În weekend-ul care urmează, mii de turişti sunt aşteptaţi în staţiunile de pe Valea Prahovei, să se bucure de noul strat de zăpadă, însă oamenii muntelui îi avertizează că trebuie să mai aştepte pentru a putea schia sau să se dea cu săniuţele pe pârtii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite