Ploieşti: Transportatorii ilegali, amendaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transportatorii care îşi desfăşoară activitatea în Prahova sunt controlaţi în această perioadă de poliţiştii rutieri.

Astăzi, echipele de control s-au aflat pe DN72, verificând în ce condiţii se desfăşoară activitatea acestora. Controalele au demarat la începutul acestei luni şi vor continua şi în perioada următoare.

Zilele trecute, poliţiştii au oprit în trafic conducătorii auto din Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte şi Slănic.

 „O parte dintre şoferii care au fost sancţionaţi nu deţineau autorizaţii de transport persoane, iar alţii aveau autoturisme ale căror stare tehnică era necorespunzătoare", spune comisarul şef Ştefan Crivăţ, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.

În cadrul acestora au fost depistaţi şi trei şoferi de autobuz, angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti, care conduceau vehiculele, în timpul serviciului, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Amenzi de 30.000 de lei

Vizaţi de aceste verificări sunt transportatorii care nu respectă numărul maxim de călători, care nu eliberareză bilet de călătorie, nu efectuează verificarea stării tehnice a autovehiculelor, nu respectă timpii de conducere, sau consumă alcool în timpul programului.

30 dintre şoferii verificaţi de poliţişti au primit sancţiuni în valoare de 30.000 lei. Transportatorii ilegali au rămas, însă, şi fără certificatele de înmatriculare ale maşinilor lor şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

Pe de altă parte, călătorii care folosesc astfel de mijloace de transport se expun mai multor riscuri, cum ar fi plata unui preţ mai mare pentru o cursă sau condiţii mai puţin confortabile.

 Mai mult, ei pot fi implicaţi în  accidente rutiere, produse pe fondul unor defecţiuni ale vehiculelor sau a consumului de alcool al şoferilor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite