Ploieşti: Traficul din Ploieşti va fi supravegheat de “Big Brother”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Imaginile suprinse de camerele de supraveghere video vor ajunge si la Politie
Ploieşti: Imaginile suprinse de camerele de supraveghere video vor ajunge si la Politie

După săptămâni de probă, sistemul de monitorizare video a traficului rutier din Ploieşti a devenit, de astăzi, funcţional.

Cele 13 camere de luat vederi instalate în principalele intersecţii ale municipiului îi vor filma non-stop pe conducătorii auto aflaţi la volan. Măsura, pusă în aplicare prin Direcţia Mobilitate şi Trafic Urban, nu­ trebuie să-i sperie însă pe şoferi.

"Noi vrem să vedem dacă se produc blocaje în trafic, să observăm unde nu funcţionează semafoarele şi care sunt intersecţiile cele mai aglomerate. In urma unui protocol pe care-l vom încheia cu Poliţia, le vom putea furniza imagini, în caz de incidente sau de accidente în raza de acţiune a camerelor video", a precizat  Nicolae Nan, şeful Direcţiei Mobilitate şi Trafic Urban, din cadrul Primăriei Ploieşti.

Achiziţionarea şi montarea sistemului de supraveghere video a costat municipalitatea peste 45.000 de lei.

Camere video la intersecţiile a 26 de străzi
Camerele de supraveghere video au fost instalate în următoarele intersecţii: Bulevardul Republicii cu strada Vestului, Malu Roşu cu Vestului, Vasile Lupu cu Republicii, Andrei Mureşanu cu Nordului, Independenţei cu Maramures, Grigore Cantacuzino cu Vestului, Plăieşilor cu Rudului, Văleni cu Gheorghe Doja, Erou Călin Catalin cu Romană, Cerceluş cu strada 30 Decembrie, Nicolae Balcescu cu Armoniei, Republicii cu Strada Take Ionescu şi Cantacuzino cu Torcători.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite