Ploieşti: Trafic de coşmar în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viscolul face drumurile prahovene impracticabile
Viscolul face drumurile prahovene impracticabile

Circulaţia pe Drumul Naţional 1 Bucureşti-Ploieşti se desfăşoară greu, pe de o parte din cauza condiţiilor meteorologice, iar pe de altă parte din cauza numărului mare de turişti care coboară de la munte

Ninsoarea şi viscolul din ultimele 24 de ore au pus la mare încercare şoferii din Prahova dar şi pe cei care doresc numai să tranziteze judeţul. Din cauza nămeţilor de zăpadă care s-au format în ultimele ore, autorităţile au închis drumul comunal care face legătura cu satul Poienarii Rali din comuna Poienarii Burchi.

Chiar dacă acest drum a fost blocat până când utilajele de deszăpezire vor acţiona în zonă, totuşi sătenii nu sunt izolaţi, existând mai multe căi de acces către sat. „În această zonă, 3 maşini aparţinând localnicilor au rămas blocate pe drumul comunal, însă oamenii, locuind în zonă, au lăsat autoturismele în locurile în care s-au înzăpezit şi au mers acasă.

S-a intervenit pentru scoaterea vehiculelor de sub nămeţi, lucru care a fost posibili în această dimineaţă", spune comisarul şef Ştefan Crivăţ, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.

Drumuri naţionale viscolite

Una dintre arterele atent supravegheate de autorităţile judeţene este DN1B, unde, în repetate rânduri, în această iarnă, anumite porţiuni au fost blocate.

Până în acest moment, pe DN1B circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, nicio parte a acestui drum nefiind blocată.

„Am intervenit pe această arteră întreaga noapte, pentru că, deşi utilajele deszăpezeau şoseaua, din cauza viscolului se formau dune pe asfalt aproape imediat. De asemenea am luat parte azi-noapte la deszăpezirea tronsonului dintre Boldeşti-Scăieni şi Sălciile, pentru că zona era în pericol de a fi blocată", mai spune comisarul şef Ştefan Crivăţ.

Trafic îngreunat dinspre munte

În ceea ce priveşte circulaţia pe DN1 Bucureşti-Ploieşti, la orele prânzului acesta se desfăşura greu pe de o parte din cauza condiţiilor meteorologice, iar pe de alta din cauza numărului mare de turişti care coborau de pe Valea Prahovei.

Carosabilul este acoperit cu un strat de aproximativ 2 centimetri de zăpadă frământată, însă aceasta este aşternută peste porţiuni îngheţate, existând un risc mare de derapaje.

De asemenea, din cauza viscolului, condiţiile de vizibilitate sunt reduse, de aceea conducătorii auto trebuie să respecte distanţa regulamentară între vehicule dar şi prevederile legale privind viteza maximă admisă în aceste condiţii de drum, respectiv 30 kilometri pe oră în localităţi şi 50 de kilometri pe oră în afara acestora.

Atenţie pe munte!

Turiştii care se află pe munte în această perioadă şi care doresc să petreacă următoarele zile pe Valea Prahovei, trebuie să ţină cont de avertizările meteorologice şi să nu plece în drumeţii montane, existând pericolul producerii unor avalanşe din cauza viscolului şi a ninsorilor abundente.

Cel mai indicat este ca, înainte de o drumeţie, turiştii să ceară informaţii la punctele de salvamont şi să lase numerele lor de telefon, pentru cazurile de urgenţe.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite