Ploieşti: Tomograful de la Judeţean a fost tras pe dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tomograful a mai fost reparat o dată, în urmă cu câteva luni
Tomograful a mai fost reparat o dată, în urmă cu câteva luni

Aparatul nu mai funcţionează, iar reparaţia lui costă 200.000 de lei. Ploieştenii îşi pot face tomografii doar la clinicile particulare, unde o investigaţie costă între 200 şi 500 de lei.

Tomograful de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti nu mai poate fi folosit, din cauza unei defecţiuni. Aparatul are o vechime de zece ani şi a fost folosit la capacitate maximă, zilnic, fiind realizate aproximativ 40 de tomografii. Pentru a remedia defecţiunea ar fi nevoie de o invetiţie de 200.000 de lei, iar pentru achiziţionarea unui aparat nou investiţia se cifrează la peste 500.000 de euro.

„Investiţiile mari , strategice, intră în atribuţiile Ministerului Sănătăţii. Aici este vorba de înlocuirea unor consumabile, iar aceste lucru intră în atribuţiile Consiliului Judeţean Prahova", susţine Cristian Vintilescu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Prahova.

Nemulţumirile pacienţilor

Pacienţii sunt nemulţumiţi de situaţia creată. „La un spital aşa de mare ar trebui cumpărat un tomograf nou, mai ales că sunt mulţi pacienţi care au nevoie de aceste investigaţii", spune Maria Refec, pacientă.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean, urgenţele medicale care au nevoie de acest tip de investigaţii sunt trimise la spitalele din Capitală, iar ceilalţi pacienţi sunt îndrumaţi către clinicile particulare din judeţ.

CJ promite că va investi cinci milioane de euro în aparatură şi modernizarea spitalului, dar banii vor fi alocaţi abia în decursul anului viitor.

Maria Refec, 50 de ani, tehnician industrial

 

image

„Nu e normal ca singurul tomograf din Ploieşti să fie defect, dar mai e ceva normal în ţara asta?".

Constantin Niţă, 54 de ani, economist

image

„Nu numai tomograful este strica şi mulţi medici te cheamă de la spital la cabinetele lor particulare, că acolo au mai mult timp pentru tine, dar acolo trebuie să plăteşti".

Elena Dascălu, 70 de ani, pensionară

image

„Plătim nişte bani degeaba la stat, dar nu i-aş da în judecată pentru serviciile lor, pentru că un proces costă mult, durează şi poţi să-l câştigi numai dacă ai noroc".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite