Ploieşti: Taximetriştii din oraş au ajuns la cuţite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetriştii vor protesta la Ploieşti - imagine arhivă ADS Ploieşti
Taximetriştii vor protesta la Ploieşti - imagine arhivă ADS Ploieşti

Taximetriştii independenţi din Ploieşti şi cei ai firmelor Index şi Swiss nu mai au loc străzile din Ploieşti.

Scandalul a plecat de la tariful practicat de cele două firme, Index şi Swiss, de 1,2 lei pe kilometru, în timp ce restul societăţilor de profil din oraş şi independenţii percep 1,35 lei pe kilometru.

"Este imposibil să ai şi profit dintr-un tarif atât de mic. Vor să ne falimenteze şi pentru asta recurg la un preţ de nimic. Avem informaţii că aceste firme au angajat taximetrişti doar cu jumătate de normă pentru a nu plăti dările către stat pentru cărţile de muncă, că negociază tarifele cu clienţii şi că nu folosesc întotdeauna aparatul de taxat", acuză Nicolae Dinu, reprezentantul Asociaţiei Taximetriştilor Independenţi "Eurotaxi" din Ploieşti.

Potrivit unei convenţii cu Primăria Ploieşti, taximetriştii din Ploieşti nu mai sunt condiţionaţi de tariful minimal şi pot practica preţuri de până la 1,59 de lei pe kilometru.

Cele două firme acuzate se pare că au încălcat convenţia dintre societăţile de taximetrie din oraş. Aşa că, peste 200 de taximetrişti independenţi vor protesta vineri, între 13 şi 14, într-un marş pe străzile din oraş, pe traseul Complex Nord-Casa Albă.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite