Ploieşti: Tarifele la taxi au luat-o la vale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două firme de taxi, din cele nouă existente în Ploieşti, au scăzut tarifele de zi şi de noapte
Două firme de taxi, din cele nouă existente în Ploieşti, au scăzut tarifele de zi şi de noapte

Două firme de taxi, din cele nouă existente în Ploieşti, au scăzut tarifele de zi şi de noapte pentru a-şi asigura un număr mare de clienţi în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Firmele de taxi din Ploieşti fac faţă cu greu numărului mare de solicitări primite din partea clienţilor grăbiţi să-şi facă cumpărăturile pe ultima sută de metri, înainte de Sărbători. Cei care sună la dispecerate trebuie aştepte minute în şir confirmarea că s-a găsit o maşină liberă care să-i ducă la destinaţie.

Din această săptămână, două firme de taxi, din cele nouă existente în Ploieşti, au scăzut tarifele de zi şi de noapte pentru a-şi asigura un număr mare de clienţi în perioada Sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre societăţile INDEX şi LODIAS, care practică deja un tarif de zi de 1,19 lei (faţă de 1,58, cât era înainte) şi un tarif de noapte de 1,49 de lei ( 1,69 de lei).

Exemplul nu a fost urmat însă şi de firmele concurente, care vor scădea preţurile la călătoriile cu taxiul începând cu 1 ianuarie 2010. „Sper ca aceste tarife să nu rămână valabile doar pentru Crăciun şi Revelion. E tare greu să mai prinzi un taxi liber, mai ales că e multă zăpadă şi sunt numeroşi oameni care nu s-au încumetat să-şi scoată maşinile în trafic, în oraş", a spus Gheorghe Ioniţă, un ploieştean de 39 de ani.

De închiriat, pentru Revelion

Veşti bune şi pentru ploieştenii proprietari de autoturisme care vor să petreacă noaptea de Revelion departe de casă, şi care stau cu grija că nu are cine să le conducă maşina înapoi la domiciliu.

În ziarele de mică publicitate au apărut anunţuri din partea unor persoane care, contra unui tarif de până la 100 de lei pentru fiecare oră de serviciu prestat, sunt gata să-şi sacrifice toată noaptea dintre ani pentru a-şi suplimenta veniturile practicând meseria de şofer de ocazie pentru petrecăreţi.  

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite