Ploieşti: Târgul de Crăciun, mai sărac anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii nu au mai adus produse „pompoase", ci s-au limitat doar la articole strict necesare. La mare căutare sunt chiloţii şi şosetele „şase perechi la zece lei", dar şi fularele şi căciulile de iarnă, care sunt cu până la 50% mai ieftine decât în alte magazine.

În centrul municipiului a fost amenajat un cort unde zeci de comercianţi prezintă vizitatorilor produse de îmbrăcăminte, încălţăminte şi marochinărie, la preţuri „de criză".

Dintre acestea la mare căutare sunt chiloţii şi şosetele groase vândute „şase perechi la doar zece lei", dar şi fularele şi căciulile de iarnă, care sunt cu până la 50% mai ieftine decât în alte magazine. „Îmi fac singură cadou, pentru că sunt sigură că, anul acesta, Moş Crăciun nu va ajunge la mine, aşa, ca în alţi ani, cu sacul plin. Aşa că am venit şi mi-am cumpărat şosete şi nişte bikini, şi vreau să mă uit şi după o geantă. Am un buget redus, de doar 150 de lei, pentru că lucrez la stat, dar nu îmi este ruşine cu asta. Norocul meu este că deocamdată nu am copii, pentru că aş fi avut cheltuieli mult mai mari", a spus Otilia Ion, o ploieşteancă de 29 de ani.

Târgul de cadouri din centrul Ploieştiului are însă, prea puţine oferte pentru cei mici. Nicăieri nu există jucării sau dulciuri, părinţii având posibilitatea să le cumpere copiilor doar câte ceva de îmbrăcat sau de încălţat. „Am găsit nişte fulare mai colorate şi căciuliţe. Oricum, fetele sunt încântate şi nu mi-au cerut mai mult. Anul acesta, Moşul e mai sărac, dar nu avem ce face, înţelegem că nu are bani. Bine că avem de unde cumpăra lucruri ieftine. Suntem nevoiţi să lăsăm deoparte mofturile şi să ne facem cadouri utile, care să ne ţină de frig", consideră Melania Filip, care a cheltuit la târg doar 200 de lei, pentru trei persoane.

Târguri online pentru ploieştenii grăbiţi

Pentru cei care nu au timp să alerge după cadouri de sărbători vor fi organizate şi târguri...online. În perioada 08 - 12 Decembrie, pe www.vexpo.ro, va avea loc prima ediţie a târgului online „Christmas Gifts 2010". Vor fi scoase la vânzare, pentru toate buzunarele, tot felul de jucării, produse electronice, încălţăminte şi haine pentru cei mici, mini-vacante de Crăciun, bijuterii şi rochii pentru reprezentantele sexului frumos, precum şi alte produse ideal de pus sub brad, în noaptea de Ajun. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite