Ploieşti: Takayuki Seto, „samuraiul” din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuieşte într-un apartament modest din Ploieşti şi s-a remarcat până acum prin seriozitatea din viaţa privată şi de pe terenul de fotbal

Dacă ar fi să creionăm un portret al fotbalistului român, cu fiţe, maşini scumpe şi iubite celebre, Taka ar fi exact opusul acestuia.

Este născut în 1985, în oraşul Nagoya din Japonia, iar de la şase ani nu visează decât fotbal. Tenacitatea şi ambiţia specifică japonezilor l-au ajutat să-şi realizeze visul. Şi-a făcut junioratul în Brazilia, promiţându-le părinţilor că, dacă îl vor ajuta să-şi plătească antrenamentele, va deveni un fotbalist bun. "Părinţii au vrut să mă îndrume către facultate.

Dar m-au înţeles şi mi-au respectat decizia de a face fotbal", spune Taka sau Seto, apelativele folosite de toţi colegii şi cunoscuţii săi.

În 2007, a venit în România, dar abia în 2009 şi-a făcut debutul în Liga I cu FC Astra Ploieşti. Prezenţa longevivă în echipă se datorează jocului extrem de precis şi curat, dar şi seriozităţii de care dă dovadă atât la antrenamente cât şi în viaţa extra-sportivă.

Ambiţios şi auto-didact, a învăţăt singur limba română, cu dicţionarul în mână şi se exprimă fluent şi în engleză şi portugheză.

În cei trei ani de când a venit în ţara noastră s-a adaptat perfect obiceiurilor. Îi place mult mâncarea din Japonia, dar pentru aceasta trebuie să dea o fugă la restaurantele din Bucureşti. Dintre specialităţile româneşti, ciorbele şi papanaşii sunt preferatele.

S-a căsătorit în Japonia

În ianuarie, s-a căsătorit cu Tomomi, iubita lui din Japonia, care l-a urmat în Ploieşti. Petrec foarte mult timp la cumpărături şi în călătorii - au fost foarte încântaţi de castelul Peleş - ori stând pur şi simplu acasă, într-un apartament închiriat din Ploieşti. Printre planurile lor de viitor se numără cât de curând un copil, iar un vis mai îndepărtat se referă la deschiderea unui bar cu profil sportiv în Japonia.

"În Japonia, oamenii se uită în special la summo sau baseball, iar eu vreau să-i învăţ să urmărească şi fotbal. Am în minte un bar cu multe televizoare unde să ruleze mereu sport şi un teren artificial unde japonezii să vină să joace fotbal", spune Taka.

Nici nu concepe ca, la un moment dat, să nu se întoarcă definitiv în Japonia, patria care nu i-a ieşit niciodată din suflet şi unde ajunge acum doar de două ori pe an. "Acolo este ţara şi inima mea" simte Takayuki Seto.

Takayuki face multe lucruri interesante

- Vara, ploieştenii îl pot vedea cum vine la antrenamente cu bicicleta

- Are un câine Shih Tzu, pe nume Lulu, adus de acasă, din Japonia

- Nu bea, nu fumează, nu se enervează şi nu merge în cluburi. Nu înjură, dar a învăţat câteva "vorbe dulci", măcar pentru a înţelege ce spun suporterii din tribune

- Patronul FC Astra, Ioan Niculae, a aflat întâmplător că are un salariu de numai 1.000 de euro, i-a apreciat modestia şi i-a triplat remuneraţia

- Are o soră mai mică care îşi doreşte să ajungă cântăreaţă

- Ascultă predilect muzică japoneză, iar filmele pe care le urmăreşte sunt tot din ţara sa.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite