Ploieşti: Tabla inteligentă, ultima fiţă în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Băluţă este primul elev care a testat tabla la ora de matematică.
Victor Băluţă este primul elev care a testat tabla la ora de matematică.

Investiţia care a costat 7.000 de lei şi a fost suportată de părinţi, îi determină pe prichindei să răspundă cu drag la tablă. Tabla inteligentă îi ajută pe copii la lecţiile de la şcoală, dar îi şi destinde în pauze, când pot urmări desene animate cu personajele preferate.

Părinţii copiiilor de la Şcoala „Grigore Moisil" din Ploieşti au găsit o metodă inedită de a-i convinge pe micuţi să meargă la şcoală cu drag.

Chiar dacă preţul a fost destul de costisitor, 7.000 de lei, părinţii au investit banii în achiziţionarea unei table interactive, care poartă denumirea „Smart Board".

„Este un vis devenit realitate, cu ajutorul financiar al părinţilor. O pot folosi la orice disciplină şi ne uşurează foarte mult munca, atât mie, cât şi copiilor. În plus, nu mai trebuie să înghiţim praf şi să ne murdărim pe mâini, atunci când ştergem tabla", este de părere Cristina Georgescu, învăţătoare la clasa I A.

O simplă atingere

Tabla inteligentă  poate fi activată şi controlată prin simpla atingere a acesteia. Se pot crea diferite documente sau deschide materiale didactice deja existente. Învăţătoarea spune că investiţia reprezintă şi o provocare pentru copii, care, acum, se „bat" să iasă la tablă, declaraţia cadrului didactic fiind susţinută în cor de către micuţi.

„Toţi vor să ajungă să scrie pe tabla cea nouă. Reprezintă o provocare pentru ei. Sunt foarte încântaţi", a mai precizat Cristina Georgescu.

Victor Băluţă a fost primul care a folosit noul instrument didactic. „Mi-a fost mult mai uşor să scriu pe această tablă. În primul rând, pentru că aici nu mi se mai poate rupe oricând creta şi pot să modific imediat dacă am greşit ceva. Îmi doresc să am cât mai multe ocazii să ies la tablă", ne-a spus copilul.

Cum funcţioneză „smart board-ul"

Smart Board-ul este folosit de învăţătoare şi în timpul pauzei, când copiii pot urmări desene animate cu „Tom şi Jerry". Softul tablei este dotat şi cu o galerie, astfel încât pot fi accesate hărţi direct pe calculator.

 

Tabla are o diagonală de 162 cm şi este utilată cu un set de markere, burete şi software. Cu ajutorul markerelor se pot face adnotări, observaţii sau completări chiar pe documentul accesat.

Tabla interactivă reprezintă cea mai eficientă metodă din învăţământul primar, transformând lecţiile într-un cadru interactiv.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite