Ploieşti: Sute de rable ocupă locurile de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 600 de maşini abandonate de ploieşteni pe domeniul public ocupă locurile de parcare care şi aşa sunt insuficiente.

Numai anul trecut, angajaţii Administraţiei Domeniului Public şi Privat au identificat 570 astfel de autovehicule. Însă procedura pentru ridicarea acestor maşini şi eliberarea locurilor de parcare este complicată şi ca urmare, maşinile rămân de multe ori în continuare pe domeniul public. Pentru demararea procedurii, trebuie întocmit un proces verbal semnat de doi martori, după care i se lasă proprietarului o somaţie pe parbriz.

După 10 zile, în cazul în care proprietarul nu îşi mută singur maşina, se face o adresă la poliţie pentru identificarea proprietarului, iar acestuia îi este trimisă o somaţie scrisă. După toate acestea urmează o serie de referate, procese verbale, dispoziţii pentru inventariere, expertizare, transport şi depozitare a autovehiculului, pentru declararea maşinii ca fiind abandonată, pentru radierea acesteia şi trecerea ei în patrimoniul unităţii administrativ teritoriale. Şi abia ulterior, maşina poate fi ridicată şi valorificată.

70 de lei costă o maşină la fier vechi

“După ce sunt îndeplinite toate procedurile legale, maşinile abandonate pe care angajaţii ADPP le ridică de pe domeniul public ajung iniţial în parcul de maşini al Primăriei, şi ulterior, la Remat. Suma câştigată pe un astfel de autoturism se ridică, în medie, la 70 de lei, în funcţie de gradul de uzură al fiecăruia”, ne-a declarat Adela Frăţilă, purtătorul de cuvânt al ADPP. Până acum au fost ridicate 73 de maşini de angajaţii ADPP, iar 205 de proprietari în urma somaţiilor primite. Pentru restul maşinilor abandonate pe domeniul public procedura este în curs de desfăşurare.

 

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite