Ploieşti: Suntem printre primii din Europa la boli cardiovasculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1500 de medici cardiologi, internişti, hematologi, diabetologi şi chirurgi din ţară şi din străinătate s-au întâlnit zilele trecute la Sinaia, în cadrul Congresul Naţional de Cardiologie.

Ocupăm un loc fruntaş în Europa în ceea ce priveşte rata mortalităţii cauzată de bolile cardiovasculare. Spre deosebire de ţările occidentale, în România numărul bolnavilor de inimă este în continuă creştere, iar printre principalele cauze ale imbolnavirilor se numără fumatul, mâncărurile grase, dulciurile şi sedentarismul.

Potrivit Valea Prahovei Tv, în cadrul dezbaterilor de la Sinaia a fost prezentat şi un raport întocmit recent de Organizaţia Mondială a Sănătăţii care arată că, în ţara noastră, 40 de oameni mor zilnic din cauza infarctului miocardic, iar numărul bolnavilor de inimă este în continuă creştere.

Congresul Naţional de Cardiologie a reprezentat şi o oportunitate în ceea ce priveşte schimbul de experienţă teoretică şi practică între specialiştii români şi cei din afara ţării, iar acest lucru duce la dezvoltarea cardiologiei din România din punct de vedere ştiinţific, mai arată sursa citată.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite