Ploieşti: Străzile din oraş, înecate de ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şiroaie de apă au curs pe străzile din judeţ
Şiroaie de apă au curs pe străzile din judeţ

Azi-dimineaţă, încă mai erau probleme pe străzile secundare şi în cartierele unde nu există canalizare.

Trafic de coşmar ieri pe străzile Ploieştiului atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni. Din cauza zăpezii neridicate de pe marginea carosabilului, dar şi a ploii care a căzut neîntrerupt, străzile s-au transformat în adevărate lacuri de acumulare pe care nu aveai cum să le traversezi decât cu barca. Nervii pietonilor au fost puşi la grea încercare de grămezile de zăpadă topite de lângă trotuare şi de bucăţile de gheaţă care făceau imposibilă traversarea străzii fără să se ude serios la picioare.

Cele mai mari probleme au fost în intersecţia de la Nord, în zona Gării de Sud, pe strada Gheorghe Doja, în zona Bereasca, la podul de la Obor şi în Mihai Bravu, unde intersecţia a fost acoperită de apă. De asemenea, au fost inundate două curţi de pe străzile Toporaşi şi Tânărul Muncitor. Mai multe case şi curţi au fost inundate şi în judeţ. Pompierii au intervenit cu autospeciale şi motopompe pentru evacuarea apei din locuinţele mai multor familii din Mizil, Boldeşti-Scăieni, Valea Călugărească, Băicoi, Bălţeşti şi Filipeştii de Târg.

Tavanul grădinţei a căzut

Inundaţii au fost şi la grădiniţa 35 de pe strada Maramureş din Ploieşti, unde apa s-a infiltrat în beci, spre disperarea personalului. De asemenea, din cauza ploii care s-a infiltrat în acoperiş, o parte din tavanul sălii de sport s-a prăbuşit. “Când am venit de dimineaţă am găsit o parte din tavan căzut. Acum, până când vom reuşi să îl reparăm, am pus ligheane pentru că intră apa înăuntru. Activitatea celor 100 de copii pe care îi avem la grădiniţă nu va fi afectată”, ne-a spus Ana Niculescu, directoarea grădiniţei.

Şi şoferii de taxi au avut parte de o zi cumplită. Mai multe taxiuri au rămas blocate pe străzi laterale din cauza inundaţiilor. “Eram cu o clientă pe strada 8 Martie, m-am ferit puţin să îi fac loc unei alte maşini şi am rămas înţepenit într-o grămadă de zăpadă. Noroc cu un poliţist şi un popă care m-au împins până am ieşit la liman”, ne-a spus un taximetrist. Mulţi clienţi au fost rugaţi de către dispeceri să iasă într-o stradă principală pentru a putea fi preluaţi de un taxi.

Azi-dimineaţă pompierii au mai fost solicitaţi pentru scoaterea apei din patru locuinţe situate în Ploieşti,Vălenii de Munte şi Boldeşti-Scăieni.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite