Ploieşti: Stelică Stanciu vinde lingouri şi monede din aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stelică Stanciu garantează calitatea produselor pe care le vinde, spunând că acestea pot fi verificate oricând în laboratoarele de specialitate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Timp de aproape 20 de ani a fost militar de carieră la frontiera de Vest a ţării. A îndeplinit  funcţiile de maistru militar, armurier, şef de serviciu la Administrarea Patrimoniului si altele. 

„În 2005 am încheiat cariera militară fără voia mea, apoi am lucrat pentru nişte străini. Practic, era vorba de culegere de informaţii din diferite medii şi despre diverse persoane: miniştri, primari şi alte persoane cu diverse funcţii".

A urmărit miniştri şi primari

Stelică Stanciu pleca în orice localitate din ţară în care era trimis şi trebuia să urmărească anumite detalii legate de persoanele indicate, de la vestimentaţie, cumpărături, mijloc de transport folosit până la ambalajele deşeurilor pe care le aruncau la gunoi. „După aproximativ doi ani, am considerat că trebuie să fac o schimbare şi în 2007 am lucrat la un aeroport în Cipru în domeniul construcţiilor şi instalaţiilor pe un salariu foarte bun". Stelică Stanciu s-a hotărât să revină în ţară şi să accepte o nouă provocare.

Dacă până atunci considera că informaţia înseamnă putere, acum şi-a dat seama că puterea înseamnă aur şi astfel s-a angajat ca director la o firmă străină care se ocupă de vânzarea şi cumpărarea lingourilor şi monedelor din aur. „Este o firmă cu capital străin, care are un parteneriat cu o firmă europeană de unde achiziţionăm marfa. Cumpărăm lingouri de aur de 24 de karate şi monede, pe care le vindem în toată lumea. La noi in Romania, lumea nu prea este educată să investească în aur, dar încet-încet oamenii încep să îşi regândească investiţiile".

Au luat lingouri pentru a le îngropa în curte

Clienţii lui Stelică Stanciu si ai companiei pe care o reprezinta sunt în principal „oameni rafinaţi", după cum îi numeşte chiar el, dar şi oameni simpli, de la ţară. „Am avut doi bătrâni care au cumpărat două lingouri de câte 500 de grame pe care au dat 27 .000 de euro. Din curiozitate, i-am întrebat ce vor să facă cu ele şi mi-au zis că or să le îngroape în fundul curţii, iar când o fi să moară, copiii să le dezgroape şi să îşi ia fiecare partea".  Cel mai mic lingou vândut de Stelică Stanciu cântăreşte un gram, iar cel mai mare un kilogram. Preţul variază în funcţie de greutate, scăzând proporţional cu creşterea acesteia. Astfel, un gram ajunge la 45 de euro, iar un kilogram la 34.100 de euro.

 Vinde monede cu efigia lui Napoleon

Cele mai vechi monede pe care le comercializează bărbatul datează de la 1803 şi îl înfăţişează pe Napoleon. „Monedele sunt achiziţionate în principal de oamenii cu venituri mici care îşi investesc economiile în ceva sigur. Ele sunt cumpărate şi pentru a fi făcute cadou la nunţi, botezuri, zile de naştere". Unii dintre cei care îşi investesc banii în aur aşteaptă ca preţul acestuia să crească şi revând obiectele achiziţionate. Cel mai mare câştig l-a avut o persoană care a investit anul trecut 22.200 de euro în lingouri de aur, iar anul acesta a câştigat 11.730 de euro prin vânzarea acestora cu 33.930 euro.

În ce ţări vindeţi cele mai multe lingouri de aur?

În principal, avem clienti în Ungaria, Italia şi Austria. Avem cereri şi din Dubai, dar nu s-a concretizat nimic până în prezent.

Ce lingouri se comercializează cel mai bine şi de ce?

Lingourile de la 50 de grame în sus sunt cele mai solicitate. Avem vânzări şi pentru lingourile de un kilogram din partea oamenilor mai înstăriţi. În fiecare dintre noi există dorinţa de a economisi şi a avea o siguranţă în protejarea averii şi în acest sens lingourile de aur reprezintă o soluţie durabilă pentru protejarea economiilor.

Profil

Născut: 5 iulie 1962, Piatra Neamţ

Studii: Şcoala Militară de maiştri şi subofiţeri geniu şi construcţii Bucureşti

Profesie: militar de carieră

Familie: căsătorit

Ce-i place

 „Îmi place să navighez pe internet, să caut informaţii folositoare pe care să le pot valorifica, legate de orice domeniu. În permanenţă studiez bursa, cursul metalelor preţioase şi toate evenimentele de pe glob care pot influenţa cursul aurului, speculând cel mai favorabil moment pentru a investi în aur".

Ce nu-i place

„Nu-mi plac manelele şi oamenii slab pregătiţi. Nu-mi plac drumurile şi conducătorii auto din România. Drumurile sunt aşa cum le ştim, iar şoferii se remarcă printr-o lipsă de cultură în trafic".

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite