Ploieşti: Specialiştii în domeniul tehnic şi vânzări, cei mai căutaţi de angajatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii absolvenţi sunt în căutarea unui loc de muncă
Tinerii absolvenţi sunt în căutarea unui loc de muncă

Cele mai mari salarii se oferă pentru locurile de muncă din afara ţării, medicii din Germania putând câştiga până la 4.583 de euro pe lună.

“Ca şi specific al zonei se află la mare căutare profilurile tehnice în producţie, mai precis automatisme şi industria de foraj, precum şi inginerii de vânzări şi contabilii”, ne-a declarat Iuliana Leurent, branch manager al firmei Manpower. În fiecare zi, aproximativ 20-30 de persoane trec pragul Agenţiei pentru a-şi depune un CV. Sunt însă şi mulţi alţii care trimit CV-ul şi în format electronic pe email sau direct pe site.

“Majoritatea celor care se află în căutarea unui job sunt tinerii absolvenţi şi personalul puţin sau deloc necalificat, disponibilizat ca efect al instabilităţii economice. De cele mai multe ori, tinerii sunt absolvenţi de şcoli ce nu sunt adaptate cerinţelor pieţei forţei de muncă şi, din păcate, sunt cu atât mai puţin stimulaţi de a integra o activitate diferită”, a mai precizat Iuliana Leurent.

Se oferă bonusuri

Cu toate că angajatorii au scăzut ofertele pentru salarii cu până la 20-30% faţă de acum doi ani, aceştia sunt dispuşi să ofere diferite bonusuri angajaţilor. “Firmele aflate în căutare de forţă de muncă oferă laptopuri, maşină, telefon de serviciu, dar şi comisioane, în special pentru funcţii precum manager vânzări sau reprezentant vânzări”, ne-a declarat un reprezentant al Cabinetului Pari din Ploieşti.

Conform specialiştilor în recrutare, remuneraţia în majoritatea specializărilor profesionale ţine mult mai mult de competenţe şi dorinţa de implicare a fiecărui angajat decât de un anumit trend de piaţă. Potrivit motorului de căutare balaur.ro, veniturile care se oferă în domeniul vânzărilor se încadrează între 200 şi 400 de euro, iar în cel tehnic între 450 şi 1.000 de euro. Cei mai mulţi bani se oferă însă pentru posturile din afara ţării. Un medic în Germania poate câştiga până la 4.583 de euro pe lună, iar o cameristă la un hotel în Grecia 1.000 de euro.

Perspective de angajare

Conform studiului Manpower privind perspectivele de angajare în semestrul al doilea, angajatorii previzionează o piaţă a muncii caracterizată de apatie, cu un ritm lent în ceea ce priveşte angajările. În timp ce 14% dintre angajatori se aşteaptă să crească volumul angajarilor, 21% dintre aceştia anticipează o scădere a activităţii de angajare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite