Ploieşti: Şomerii din Prahova vor să devină agenţi de pază sau ospătari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La AJOFM, somerii invata diverse programe pe calculator
La AJOFM, somerii invata diverse programe pe calculator

Indiferent de profesia pe care au avut-o, şomerii vor cu toţii să se perfecţioneze în operare calculator ,şi învaţă să devină agenţi de pază, ospătari, maseuri sau stilişti- coafori.

Şomerii prahoveni se înghesuie să prindă un loc la cursuri desfăşurate prin AJOFM, mai ales că e gratis. Speră că aşa îşi vor găsi mai uşor un loc de muncă.

La noi cursuri, din luna martie

De la începutul anului, aproape 500 de şomeri au vrut să se înscrie la un curs de  recalificare. „Nu am avut buget până acum şi până vor împărţi banii sperăm ca de la jumătatea lunii martie să înceapă cursurile. Pentru că solicitările sunt foarte multe, iar la o serie de curs, ospătar spre exemplu, nu putem recalifica decât 28 de şomeri, se vor face selecţii. Persoanele interesate de formarea profesională în una din cele 26 de meserii pentru care se organizează cursuri, va trebui să treacă mai întâi de probele de aptitudini şi de testările psihologice", a declarat Dragoş Pârvan, direcorul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova.

Lecţiile au o durată de la şase la 20 de săptămâni, cel mai lung fiind cursul de operator calculator, care durează cinci luni şi costă agenţia peste 700 de lei pentru fiecare şomer. Aşa se face că în acest moment sălile de curs ale agenţiei sunt ocupate cu cei care au început un curs de recalificare la sfârşitul lui 2009.

In căutarea unui job

La una din orele de curs unde 28 de şomeri desluşesc tainele computerului, l-am întâlnit şi pe Ion Sima din Strejnic. Bărbatul de 46 de ani,asculta atent explicaţiile profesorului. Încerca, cu stângăcia omului care nu a mai făcut asta niciodată, să deschidă o căsuţă de mail.

Mai multe informatii despre acest subiect aflati maine, in cotidianul "Adevarul de Seara", editia de Ploiesti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite