Ploieşti: Societăţi comerciale „controlate” de falşi inspectori OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Floreşti i-au depistat la o societate comercială din localitate pe Tudorache Ifim şi Militaru Dan din Ploieşti, care, pretextând că sunt de la „Protecţia Consumatorului”, i-au solicitat administratorului o anumită sumă de bani  pentru a nu aplica sancţiunile necesare în urma constatării unor nereguli.

În urma verificărilor, poliţiştii au constat că cei doi prezentau pentru legitimare o insignă în toc de piele cu fotografie şi inscripţia „A.S.C.P.P.C.” - Asociaţia Societatea Civilă pentru Protecţia Consumatorului. Din primele cercetări a rezultat că cei doi au înşelat administratorii a opt societăţi comerciale folosind calităţi mincinoase de inspectori la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, creând un prejudiciu total de 2.500 lei.

Efectuau „controale” pe DN1

În urma controlului, în autoturismul cu care se deplasau suspecţii  au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri  constând în sticle de suc şi whisky, pachete de ţigări şi cafea, documente personale, acte de identificare, cartele SIM şi suma de 1.500 lei.

Extinzând cercetările, poliţiştii au constatat că, prin acelaşi mod de operare, cei doi s-au deplasat în localităţile Bărcăneşti şi Puchenii Mari, efectuând „controale” la societăţi comerciale cu sediul pe DN 1.

Poliţiştii au efectuat verificări cu privire la datele de identificare ale Asociaţiei Societatea Civilă pentru Protecţia Consumatorului şi s-a stabilit că acestea aparţin unei societăţi comerciale din Bucureşti, ce are ca obiect principal de activitate lucrări de vopsitorie, zugrăveli şi montări geamuri.

Suspecţii au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina cu propunere de arestare preventivă.

 

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite