Ploieşti: Sinaia vrea zăpadă artificială pe pârtii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile din Sinaia vor fi "ninse" de 15 tunuri-imagine arhivă
Pârtiile din Sinaia vor fi "ninse" de 15 tunuri-imagine arhivă

  Proiectul în valoare de peste 25 de milioane de lei va fi depus în vederea obţinerii unei finanţări europene.

Pentru a atrage cât mai mulţi turişti pasionaţi de sporturile de iarnă, reprezentanţii Primăriei Sinaia intenţionează să îmbunătăţească infrastructura turistică prin dotarea pârtiilor din Valea Soarelui cu instalaţii de înzăpezire artificială şi cu utilaje de bătut zăpada. Proiectul presupune realizarea unui sistem de zăpadă artificială alcătuit din priză de apă, rezervor de stocare, staţii de pompare, electranţi, sistem de distribuţie a apei şi15 tunuri de zăpadă. Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la  25.730.667,90 lei.

Primăria contribuie cu 50% din valoarea proiectului

Pentru obţinerea fondurilor necesare demarării investiţiei, Primăria va depune o cerere de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului.

Bugetul local al oraşului Sinaia va contribui la proiect cu suma de  10.333.781,50 lei, reprezentând contribuţia proprie în procent de 50%, din totalul cheltuielilor eligibile şi cu 966.847 lei, cheltuieli neeligibile aferente proiectului.

O altă investiţie pe pârtiile din Valea Soarelui va fi şi realizarea unui telescaun cu patru locuri, debraiabil, acoperit, a cărei construcţie va demara în primăvara acestui an.

"În vederea îmbunătăţirii infrastructurii turistice din staţiune şi a pregătirii Festivalului Olimpic pentru Tineretul European din 2013, s-au identificat ca oportunităţi dotarea pârtiilor din Valea Soarelui cu o instalaţie de transport pe cablu, tip telescaun si realizarea unui sistem de zăpadă artificială", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mădălina Roşu.

Reprezentanţii Primărei speră ca aceste investiţii să transformare Sinaia într-o adevarată staţiune montană de ski la înălţime care să ofere turiştilor şi vizitatorilor atracţii turistice moderne.

Promovare Sinaia Forever

Un alt proiect pe care reprezentanţii Primăriei vor să îl depună pentru finanţare europeană este promovarea brandului "Sinaia Forever" atât în ţară, cât şi prin intermediul târgurilor de turism organizate în străinătate. Celebrul festival a devenit o tradiţie pentru oraşul Sinaia, iar anul acesta se va afla la a XVII-a ediţie.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite