Ploieşti: Simona Popescu îi învaţă pe elevi despre sexualitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este profesor de biologie şi, de cinci ani, este şi consilier şcolar la Grupul de Servicii "Sfântul Andrei" din de. Va preda un curs de educaţie sexuală în şcoli.

Pasiunea Simonei Popescu pentru biologie începe din copilărie. Tânăra povesteşte că divorţul părinţilor a fost cel mai dureros episod al acelei perioade. Sentimentul că este singură pe lume şi lipsa dragostei părinteşti de care fiecare copil are nevoie, dar şi boala, au făcut-o să nu zburde la joacă precum alţi copii, ci să încerce să-şi ia viaţa în mâini şi să se descurce singură, încă de la vârsta de şapte ani.

A lăsat joaca  din faţa blocului pentru revistele şi cărţile care prezentau diverse metode de tratament clasice sau naturiste pentru afecţiunile de care ea suferea.

"Bunica m-a învăţat să pregătesc cartofi prăjiţi şi ciorbe încă de când aveam doar şapte ani. Am crescut aproape singură, cu cheia de gât, a trebuit să-mi fiu şi mamă şi tată. Acei ani m-au învăţat ce este viaţa. Am fost un copil studios, care a preferat să înveţe. Îmi plăcea să citesc despre corpul uman", spune profesoara de biologie.

A devenit profesor de biologie

După absolvirea liceului, Simona a susţinut exemende admitere la Facultatea de Medicină. Nu a avut noroc însă. Totuşi, ca să nu-şi irosească cunoştinţele acumulate la materiile de examen, a încercat să intre la Biologie, în cadrul Universităţii Bucureşti. 

"A fost un success pe care l-am savurat din plin. Eram mândră de realizarea mea. Am făcut o specializare cu nume "greu"-oncologie. Altfel spus, este vorba despre ştiinţa care se ocupă cu studiul formelor de cancer", îşi aminteşte Simona Popescu. Ulterior, după finalizarea studiilor universitare a fost admisă şi la Medicină, facultate pe care nu a urmat-o decât un an de zile.

"Am rămas însărcinată, m-am căsătorit apoi şi am lucrat ca biolog timp de cinci ani la spital. A urmat apoi întâlnirea cu profesoratul. M-am angajat la catedra de biologie şi de 12 ani, asta fac: predau. Este o muncă frumoasă şi te simţi extraordinar când reuşeşti să transmiţi elevilor tăi pasiunea pentru această materie", susţine ploieşteanca.

Îi va învăţa cum să-şi înceapă viaţa sexuală

Simona este şi consilier educativ la Grupul Şcolar  de Servicii "Sfântul Apostol Andrei". Este profesor de dansuri populare, coordonează acţiuni de protejare a mediului şi de ajutorare a copiilor săraci. În această lună, profesoara de biologie a participat la un curs de mobilitate individuală, specializarea -relaţii între parteneri şi educaţia sexuală în şcoală.

"Cursul a fost axat pe tehnici de învăţare a elevilor despre cum să-şi înceapă viaţa sexuală, cele mai bune metodele contraceptive, dar şi despre latura emotivă în viaţa sexuală a unui cuplu. Toate acestea o să încep să le predau profesorilor şi diriginţilor, care, mai poi, vor discuta cu elevii lor, la clase. Am fost invitată şi la ate licee să vorbesc despre acest lucru", spune Simona.

Întrebări şi răspusuri

Care este cel mai importat lucru pe care l-aţi învăţat la cursul de educaţie sexuală, din Cipru?

Din păcate, din ce în ce mai multe eleve de liceu rămân gravide pentru că nu au ştiut cum să se protejeze. Copiii noştri privesc sexul ca o acţiune în sine şi nu iau în considerare şi latura emoţională a ceea ce implică sexualitatea. Acolo ne-au învăţat cum să vorbim cu ei şi ce să le spunem despre consecinţele unei vieţi sexuale începută prea devreme.

Cum vă petreceţi timpul liber?

Îmi place foarte mult să dansez. Am făcut 13 ani de  dans. Îmi pun muzică acasă şi mă mişc cât pot de mult. Cu elevele mele particip la diverse evenimente. Am primit chiar şi diplomă de merit la "Zilele Oraşului Ploieşti" de anul trecut. Am fost aplaudate pentru felul în care am evoluat pe scenă

 Ce-i place

Simona  îi place literatura, sportul -practică aerobicul, şi călătoriile. "Am văzut aproape toată Europa. Sper ca pe viitor să ajung şi pe alte continente", spune profesoara de biologie.

Ce nu-i place

"Nu-mi place neseriozitatea, lipsa de respect şi faptul că nu mai există empatie între oameni", susţine Simona

Profil

Născută

6 februarie 1975, la Ploieşti

Studii

Facultatea de Biologie, Bucureşti

Familie

Căsătorită, are un copil

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite